Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Stigla kazna: Lajstner dobio pet mečeva suspenzije zbog napada na gledaoca

Meč je igran u ponedjeljak, ekipa HSV je ubjedljivo eliminisana iz Kupa Nemačke, a Lajstner je pored suspenzije dobio i novčanu kaznu u iznosu od osam hiljada eura

Defanzivac Hamburgera SV Toni Lajstner (30) kažnjen je sa pet utakmica zbog fizičkog napada na navijača, koji ga je provocirao dok je davao intervju poslije ubjedljivog poraza od Dinama iz Drezdena 1:4 u u DFB Kupu Nemačke.

Lajstner, Foto: Skysports.com

Meč je igran u ponedjeljak, ekipa HSV je ubjedljivo eliminisana iz Kupa Nemačke, a Lajstner je pored suspenzije dobio i novčanu kaznu u iznosu od osam hiljada eura.

Lajstner je rodom iz Drezdena i bivši je igrač Dinama, ali nije smio da podlijegne provokaciji navijača, iako su u Nemačkom Fudbalskom Savezu konstatovali da je bio meta uvreda sa tribina.

Nedopustivo je da fudbaler uđe na tribine i fizički se obračunava sa publikom. Takođe, Lajstner je ulaskom na tribine prekršio i protokol o koronavirusu.

“Kao rezultat toga, izložio je sebe i moguće treće lice riziku od zaraze koronavirusom”, stoji između ostalog u obrazloženju DFB.

Na utakmici u Drezdenu bilo je prisutno oko deset hiljada navijača što je bila najveća posjećenost u Nemačkoj od pojave koronavirusa.

Lajstner se javno izvinio i priznao grešku poslije skandala obećavši da više nikad neće ponovo podlijeći provokacijama, iako su sa tribina vrijeđali njegovu porodicu, suprugu i ćerkice.

Dinamo je osudio svog navijača koji je bio umješan u incident, saopštivši da je “sramotno” što je Lajstnera uvrijedio gledalac iz njegovog rodnog grada i nekadašnjeg kluba.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve