Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Stefan Čavor: Naš cilj je da prođemo grupnu fazu

U petak je u Staroj Pazovi zakazan prvi od tri kontrolna meča u pripremnom periodu, a protivnik će biti Sjeverna Makedonija.

“Lavovi” polako kompletiraju redove nakon što su prije sedam dana počeli pripreme za EHF Euro 2024., koji otvaraju 12. januara duelom protiv Mađarske u Minhenu.

Crnogorski rukometaši

Nedostaju još tri igrača sa spiska selektora Vlada Šole i to golmani Nebojša Simić i Nikola Matović, te desni bek Risto Vujačić.

U petak je u Staroj Pazovi zakazan prvi od tri kontrolna meča u pripremnom periodu, a protivnik će biti Sjeverna Makedonija.

Već od subote ekipa bi trebalo da bude kompletna, a 4. i 5️. januara, Crna Gora će u Poreču odigrati kontrolne utakmice protiv Hrvatske i Slovenije.

Bekovi Stefan Čavor i Vasilije Kaluđerović ističu naporan rad i odličnu energiju u timu nakon uvodne sedmice priprema, poručuju da bi sve kontrolne mečeve trebalo iskoristiti na najbolji način pred veliki izazov i nastup na smotri najboljih selekcija Evrope.

Stefan Čavor, bek naše rukometne reprezentacije se prikljućio ekipi na pripremama prije dva dana.

Čavor

“Iskreno, stigao sam prije dva dana, iskreno mogu da kažem da radimo dosta dobro. Ovo je neka nova reprezentacija, Vladan je sa nama nekih pola godine, tako da teško je da sve stvari i ovu koncepciju složimo u ova tri ciklusa koja smo imali do sad. Ali opet idemo korak po korak, gradimo formu i naravno pokušavamo da se spremimo što bolje za Evropsko prvenstvo”.

Naši rukometaši imaju, čini se nikad više vremena za pripreme. Tu su i tri kontrolna meča pred sam EURO.

“Naravno, dosta dobra uvertira za Evropsko prvenstvo, imamo tri odlične utakmice protiv Makedonije, Hrvatske i Slovenije. Kao što sam sam rekao nikad ranije nismo stigli, tako da u ovom zadnjem ciklusu ima dosta vremena i svakako dosta dobro radimo. I kao što sam prije rekao, trudimo se da tu formu izgradimo na što boljem nivou”.

Čavor se osvrnuo i na grupu.

“Iskreno da kažem, ne možemo previše sada pričati o grupi. Nama je cilj, kao i uvijek, da probamo da prođemo tu drugu fazu, ali mislim da ovaj put imamo tri teška protivnika i da će biti veoma, veoma teško. Naravno da ćemo uvijek potruditi se da damo sve od sebe.  Jeste, to je da kažem, neki “game changer” bio da smo odigrali posle onog ciklusa sa Bosnom jednu utakmicu kvalitetno (pobjeda nad Rumunijom), ali opet to je neka prijateljska utakmica i ne možemo toliko gledati na to. Ali opet, evo, sad imamo ove tri utakmice, imamo nekih još deset dana pripremnih do Evropskog prvenstva, tako da mislim da možemo dosta stvari da sredimo, kako i u napadu, tako i u odbrani”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve