Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

Srpski Bajern za bruku na duži period

Ukoliko se ne nastavi otimačina u Srbiji, pogotovo ako SNS doživi izborni fijasko, Crvenu zvezdu čeka finansijski kolaps, jer će državne slavine biti zavrnute, a novac od UEFA, zahvaljujući rezultatskom fijasku, nije ni blizu onoga iznosa koji su neimari ''Skadra na Bojani'' projektovali

Za ljubitelje fudbala neuspjeh Crvene zvezde i funkcija Zvezdana Terzića u tom klubu mogu da budu blagorodni, jer generalni direktor srpskog Bajerna ima samo jednu nesreću – uništi sve što dotakne.

Zbog toga bi bilo dobro za srpski fudbal da Terzić ostane  još malo i dokrajči ruinu od fudbalskog kluba, koju je  zajedno sa svojim mentorom Aleksandrom Vučićem pretvorio u interesno-političko-kriminalnu organizaciju bez skrupula i stida.

Trošio je Terzić, pod patronatom Aleksandra Vučića nemilice ljetos milione državnog novca na pojačana koja su trebala Crvenu zvezdu da pretvore u polufinalistu Lige Evrope, a da se u narednih nekoliko godina krene i u juriš na titulu prvaka Evrope.

Razmetao se Terzić izjavama o srpskom Bajernu, o balkanskom fudbalskom gigantu i najbolem i najskupljem timu u istoriji, balavio u svim srpskim medijima i po tv stanicama nakon pobjeda u prijateljskim utakmicama, a sve se završilo višemjesečnim brukanjem u ping pong ligi Srbije i pogotovo Ligi šampiona.

“Mi moramo da budemo Bajern u Srbiji. Sve što je najbolje u zemlji, mora da bude kod nas”, najavljivao je Terzić nove i nove otimačine Crvene zvezde, ali se tome izgleda bliži kraj, pošto je i tiranija SNS i Aleksandra Vučića uzdrmana i prijeti potpuni kolaps na izborima 17.decembra.

Od silnih obećanja nije ostalo ništa osim bolnih poraza koji spletom srećnih okolnosti, nijesu bili svaki ponaosob rezultatske katastrofe, pošto je u svakom od njih najbolji pojedinac Crvene zvezde bio golman Omri Glazer.

A sve je počelo tako bajkovito, samo što ni Terzić, ni navijači Crvene zvezde nisu ukapirali do danas da prijateljske utakmice u pripremnom periodu nisu isto što i takmičarski mečevi i da pobjede protiv Fiorentine, koja je došla na utakmicu sa plaže, ili namješteni i unaprijed dogovoreni mečevi protiv Spartaka i Zenita, koji po pravilu služe za zastrašivanje protivnika u Srbiji, nemaju težinu.

“Moramo mnogo da uložimo u igrače, budemo šampioni i sljedeće godine u avgustu ponovo izborimo Ligu šampiona gdje će prihodi biti veći,” nije se zaustavljao Terzić u svojim razmetanjima.

“Desile su se lijepe stvari, velika euforija oko Zvezde, naših igara i toga kako smo izgledali na turniru. To je putokaz kako treba da igramo – brzo, moderno, hrabro i bez respekta prema protivniku. Novi trener je unio novu energiju, a i prije šest mjeseci sam rekao da osjećamo da je prošla era igrača koji su mnogo zadužili klub. Crvena zvezda nema konkurenciju u Srbiji, to jedostavo nije naš nivo”, pričao je ljetos euforični Terza, a navijači Crvene zvezde vjerovali u bajke.

Samo četiri mjeseca kasnije za sve je kriv Barak Bahar, kao da nije Terzić doveo čudesnog trenera u Crvenu zvezdu i za njega za dvogodišnji ugovor izdvojio skoro pet miliona eura, a sada bi tako rado da mu vidi leđa, ali ne može, Izraelac je to…

Ukoliko se ne nastavi otimačina u Srbiji, pogotovo ako SNS doživi izborni fijasko, Crvenu zvezdu čeka finansijski kolaps, jer će državne slavine biti zavrnute, a novac od UEFA, zahvaljujući rezultatskom fijasku, nije ni blizu onoga iznosa koji su neimari ”Skadra na Bojani” projektovali.

Uskoro će po tradiciji navijači Zvezde da okrenu leđa Terzi, ali i Vučiću, i da u Skupštini Srbije, i u poziciji premijera ili predsjednika Srbije, traže svog novog idola kojem će da se klanjaju kao što su se nekoć klanjali Titu, potom Slobu, pa Đinđiću, Tadiću (šutirao penale), i sada Vučiću.

I opet će da tvrde da nikada nisu bili režimski klub, već samo čista opozicija vlasti i korektivni faktor srpskog društva, avangarda Srbije.

Kada “rikne Boranija”, na izborima 17.decembra i duh koji lebdi nad Marakanom doživi svoj konačni slom ponos navijača sa stadiona podno šipke tri fantastikus Terzića i predsjednik svega i svačega završiće na smetlištu istorije i u zatvorima punih memle i objesnih robijaša koji će željeti da na njima naplate svoje muke.

Stanko Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lika
29.11.2023-12:02 12:02

Čuj srpski Bajern da je pravde ti i ostali bi bili u Zabeli.

Sasa
30.11.2023-13:40 13:40

Da neće opet da hapse Džajića ili dovedu Toleta Karadžića da partizanu poklone titule?