Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Sprinter završio karijeru: Povukao se čuveni Džastin Getlin

Olimpijski šampion trke na 100 metara iz Atine 2004. godine, ostaće upamćen po dugoj i uspješnoj karijeri u eri vladavine Juseina Bolta – ali i po doping skandalima, jer je od 2006. bio čak četiri godine suspendovan

Jedan od najboljih sprintera u posljednje dvije decenije, kontroverzni Amerikanac Džastin Getlin, odlučio je da u 40. godini završi karijeru.

Olimpijski šampion trke na 100 metara iz Atine 2004. godine, ostaće upamćen po dugoj i uspješnoj karijeri u eri vladavine Juseina Bolta – ali i po doping skandalima, jer je od 2006. bio čak četiri godine suspendovan.

– Draga stazo. Volim te. Pružila si mi suze, bol i radosti, naučila me lekcijama koje nikada neću zaboraviti. Štafeta je prošla, ali ljubav nikada neće izblijediti. Priprema, pozor… sad, napisao je Getlin na Instragramu.

Bio je olimpijski vicešampion u Riju 2016, a treći u Pekingu 2012. godine. Četiri puta je bio šampion svijeta, a posljednji veliki uspjeh je napravio na planetarnom šampionatu u Dohi 2019. godine kada je sa 37 godina bio drugi.

Getlin je vlasnik petog najboljeg rezultata svih vremena. On je 2015. godine u Dohi kraljevsku disciplinu istrčao za 9 sekundi i 74 stotinke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve