Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Split za učvršćivanje drugog mjesta

Pomalo neočekivano dvije ekipe u 22. međusobni duel u regionalnoj ligi ulaze sa pobjedama protiv najtrofejnijih timova ABA lige i sasvim sigurno sa ambicijama da se ostvari još jedan trijumf.

Košarkaši Budućnosti gostovaće sjutra Splitu u 20.kolu Admiralbet ABA lige sa oreolom favorita nakon ubjedljive pobjede protiv Crvene zvezde, ali moraju biti oprezni, jer je i Split senzacionalno trijumfovao u Beogradu protiv Partizana.

Pomalo neočekivano dvije ekipe u 22. međusobni duel u regionalnoj ligi ulaze sa pobjedama protiv najtrofejnijih timova ABA lige i sasvim sigurno sa ambicijama da se ostvari još jedan trijumf.

Trener ekipe iz Podgorice, Andrej Žakelj istakao je da ih očekuje teško gostovanje.

“Split je dobroj formi, dobili su Partizan na strani. Uvijek je teško igrati na Gripama, domaćini će biti motivisani. Više-manje njihovi glavni igraći su drugu godinu zajedno, što se vidi na terenu. Igraju sve bolje, ali i mi smo pokazali napredak u poslednjim mečevima i želim da to potvrdimo sjutra. Favoriti smo i tu ulogu moramo da opravdamo“, rekao je Žakelj.

Stratega Budućnosti pored cjelokupne ekipe mogu da raduju sve bolje partije

Joan Makundu je u dobroj formi, francuski centar je u srijedu protiv Gran Kanarije za 21 minut ubacio isti broj poena, uz tri skoka, dvije asistencije, jednu blokadu i šest iznuđenih faulova i sa indeksom korisnosti 27.

“Imam sve više samopozdanja. To je ono što mi je trebalo. Saigrači su mi pomogli da dođem do dobrih pozicija, pogodim šuteve… Drago mi je što sam se “vratio”. Tužno je što se nismo plasirali u plej-of Evrokupa. Stvarno smo željeli da prođemo dalje, sada je fokus na ABA ligi da vidimo koliko možemo u regionalnom takmičenju. Znamo da je Split pobijedio Partizan u prošlom kolu, tako da će biti puni samopouzdanja i željni pobjede. Sve se svodi na to ko više želi pobjedu, tako će biti i sjutra“, rekao je Makundu.

Duel, Split – Budućnost je sjutra od 19 sati, uz prenos na TVCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve