Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Španiji bronza na Svjetskom prvenstvu

Španci su bili prvi favoriti šampionata, ali su neočekivano u polufinalu poraženi od Mađarske dok je Srbija ostvarila daleko bolji plasman od prikazane igre u Fukuoki.

Vaterpolo reprezentacija Španije, koja je u Fukuoki branila zlato, osvojila je na kraju treće mjesto, pošto je danas u utakmici za bronzu pobijedila Srbiju sa 9:6.

Španci su bili prvi favoriti šampionata, ali su neočekivano u polufinalu poraženi od Mađarske dok je Srbija ostvarila daleko bolji plasman od prikazane igre u Fukuoki.

Srbija je odigrala katastrofalno drugo poluvrijeme, u kojem je do posljednje sekunde bila bez gola, a onda su sudije jednu sumnjivu loptu priznali za pogodak za konačnih 9:6.

Držala se Srbija protiv Španaca do završnice druge četvrtine, ali je nakon toga potpuno stala bez snage i svježine, pa nije realizovala ni ukupno osam puta igrača više u nizu i pokazala niz slabosti i nedostataka u igri.

Činjenica da su u timu Srbije najbolji bili veterani Branislav Mitorvić i Strahinja Rašović nije zalogn za optimizam u VSS.

Srbija je odigrala još jednom veoma loš šampionat, ali je uz mnogo sreće stigla do polufinala, što je izazvalo oduševljenje u srpskoj javnosti, ali se na kraju pokazalo da ovaj tim, ipak nema kvalitet.

Izabranici novog selektora, Uroša Stevanovića, su na sedam utakmica u Fukuoki pobijedili samo dva najslabija rivala JAR i Japan, ali su imali sreće da nakon peteraca, zahvaljujući briljantnom Branislavu Mitroviću (38 godina) pobijede Crnu Goru u grupi i Italiju u četvrtfinalu.

Nakon ukidanja sankcija tadašnjoj SRJ odnosno od 1998. godine i Svjetskog prvenstva u Pertu “Jugoslavija” na svakom šampionatu imala makar jednu zemlju na pobjedničkom postolju, ponekad i dvije, a na posljednaj dva ostala je bez medalje.,

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
29.07.2023-09:40 09:40

Srbalji i i Vrhovni Duhovni Poglavar, Risto Sotona, zafaljuju se selektoru CG, VLADIMIRU GOJKOVIĆU i predsjedniku VPSCG , ĐURU dr MARIĆU, ŠTO IM POKLONIŠE POBJEDU NAD REPREZENTACIOM CG, te tako osvojiše 4 MJESTO NA SVJETSKO PRVENSTVO~