Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Španija u suzama, Holandija na nevjerovatan način do svjetske titule

Španija je imala loptu u svojim rukama pola minuta prije kraja kod rezultata 29:29. Požurila je sa udarcem Kabral Barbosa, odbranila je taj šut golmanka Holandije Vester, da bi je osam sekundi prije kraja Ernandez Serador spriječila da uposli neku od saigračica i napravila opstrukciju igre. Sestre Bonanventura su taj prekršaj sankcionisale crvenim kartonom i sedmercem, koji je u gol i svjetsku titulu pretvorila Abing

Holandija je u nevjerovatnom finišu pobijedila Španiju 30:29 i osvojila titulu na Svjetskom prvenstvu u Japanu.

Holandija, Foto: Cdm.me

Španija je imala loptu u svojim rukama pola minuta prije kraja kod rezultata 29:29. Požurila je sa udarcem Kabral Barbosa, odbranila je taj šut golmanka Holandije Vester, da bi je osam sekundi prije kraja Ernandez Serador spriječila da uposli neku od saigračica i napravila opstrukciju igre.

Sestre Bonanventura su taj prekršaj sankcionisale crvenim kartonom i sedmercem, koji je u gol i svjetsku titulu pretvorila Abing.

Holandija je vodila tokom većeg dijela susreta, imala u nastavku i pet golova prednosti, ali je uporna Španija uspjela da se vrati u utakmicu, između ostalog i zahvaljujući sjajnoj golmanki Budućnosti Zogbi De Pauli.

Međutim, u finišu je “furija” na volšeban način ostala bez svjetske titule.

Estavana Polman dala je devet, a Lois Abing sedam golova za nove prvakinje svijeta.

Sa druge strane sedam golova Barbose, šest Lopez.

Pored zlata Holanđanke su izborile i direktan plasman na Olimpijske igre.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve