Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Španija bolja od Crne Gore, Felipe Perone nerješiva enigma

Crna Gora će u posljednjem kolu grupe D protiv Srbije igrati za drugo mjesto u grupi i lakšeg rivala u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Crna Gora nije uspjela da napravi iznenađenje protiv prvog favorita Svjetskog šampionata Španije koja je potpuno zasluženo pobijedila našu reprezentaciju sa 11:7 (2:2, 3:2, 4:2, 2:1).

Španija je od starta utakmice vodila, naši vaterpolisti su samo uspjeli da tri puta stignu do izjednačenja – 2:2, 3:3, 4:4, a sve nakon toga bilo je na strani svjetskog šampiona koji je uvijek bio korak ispred.

Ipak, raduje dobra igra i snažan otpor favorizovanim Špancima koji su morali da pruže svoj maksimum.

Utakmicu smo dobro otvorili i u prvoj četvrtini postigli dva gola od tri prilike sa igračem više, ali je nakon toga stala naša realizacija, pa smo imali niz od pet propuštenih prilika za postizanje gola kada smoi imali prednost u bazenu, što je i odlučilo pobjednika.

Imala je reprezentacija Crne Gore u posljednjoj četvrtini nekoliko prilika da se ponovo primakne na gol zaostatka i uđe u neizvjesnu završnicu, ali nije uspjela, uvijek se u tim trenucima kao “džoker” Davida Martina našao iskusni Felipe Perone koji je jutros bio nerješiva enigma za našu odbranu.

Perone je protiv Crne Gore postigao pet golova, a Crna Gora će u petak protiv Srbije igrati meč za drugo mjesto u grupi i lakšeg rivala u osmini finala Svjetskog prvenstva, najvjerovatnije Japana.

ŠPANIJA – CRNA GORA 11:7 (2:2, 3:2, 4:2, 2:1)

FUKUOKA – Bazen Akvatik centar “Marine Mese”. Gledalaca 800. Sudije: Stavridis (Grčka), Dervio (Francuska). Realizacija igrača više: Crna Gora 8 (2), Španija 8 (5).

Španija: Agire, Munariz 1, Granados 1, Sanauza 1, Toro, Larumbe, Famera 1, Baroso 1, Taulj, Perone 5, Malarač, Bustos 1, Lorio (osam odbrana),

Crna Gora: Andrić, Mačić, Perković 1, Averka 1, Čučković 1, Popadić 1, Đ. radović, Đurđić 2, Ukropina 1, Spaić, Matković,V. Radović, Tešanović (devet odbrana),

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve