Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SP: Slovenka Ilka Štuhec osvojila zlato, a Lindzi Von ispisala istoriju

Lindzi Von je postala prva u istoriji koja je na šest svjetskih prvenstava osvojila medalju.

Slovenačka skijašica Ilka Štuhec osvojila je zlato u spustu na Svetskom prvenstvu u švedskom Oreu. Ipak, u centru pažnje je bila Amerikanka Lindzi Von, koja se ovim spustom oprostila osvojivši bronzanu medalju.

Foto: Sportklub.rs

Legendarna američka skijašica na taj način je postala prva u istoriji koja je na šest svjetskih prvenstava osvojila medalju. Zanimljivo, niz je započela prije 12 godina baš u Oreu osvojivši srebra u spustu i Super G. Bila je vodeća i sada ali samo dok sjajna Slovenka Ilka Štuhec nije došla na red. Odvezla je stazu u vremenu 1:01.74 i to joj je bilo dovoljno za odbranu titule u spustu.

Između Štuhec i Von našla se švajcarska skijašica Korin Suter, koja je za Štuhecovom imala zaostatak od 23 stotinke, dok je Vonova na trećem mjestu imala 49 stotih djelova sporije vrijeme.

Lindzi Von je ovom vožnjom i zvanično završila bogatu karijeru, u kojoj pored osam medalja sa svjetskih prvenstava (dva zlata i po tri srebra i bronze) ima zlatnu i dve bronze na Olimpijskim igrama, četiri velika kristalna globusa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve