Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

SP: Ajkulice nadigrale Mađarsku, protiv Srbije u četvrtfinalu

Izabranici Veljka Uskokovića su nastavili put ka medalji, dok Mađarska potpuno neočekivano ide u borbu za plasman od devetog do 13. mjesta

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kuvajtu nadigravši Mađarsku 15:14.

Ajkulice, Foto: Cdm.me

Izabranici Veljka Uskokovića su nastavili put ka medalji, dok Mađarska potpuno neočekivano ide u borbu za plasman od devetog do 13. mjesta.

Naša selekcija je u nekoliko navrata imala i tri gola prednosti, u finiš je ušla sa plus dva, ali su Mađari u posljednjem minutu imali napad za izjednačenje.

Bekovi crnogorskog tima su, međutim, odradili odličan posao u posljednjem napadu protivnika, pa Mađarska nije ni šutnula na gol.

Na 20 sekundi do kraja Uskoković je tražio tajm-aut, nakon čega je rutinski sačuvana prednost.

Nebojša Vušković je bio najbolji sa četiri pogotka, po tri puta su se upisali Savo Ćetković i Petar Mijušković, a po jednom Uroš Vučurović, Danilo Radović, Miroslav Perković, Dušan Matković i Branko Franeta.

Crna Gora će u četvrtfinalu sjutra igrati protiv Srbije, koja je prvim mjestom u grupi A osigurala direktan plasman među osam najboljih.

Sastav Crne Gore: Darko Đurović, Nebojša Vušković, Savo Ćetković, Uroš Vučurović, Aljoša Mačić, Danilo Radović, Luka Murišić, Petar Mijušković, Miroslav Perković, Vuk Drašković, Dušan Matković, Branko Franeta, Alen Isljamović. Trener je Veljko Uskoković, pomoćnik Aleksandar Aleksić, doktor Predrag Dabović.

OSMINA FINALA:

12:50h Hrvatska – Novi Zeland 15:6

14:10h Mađarska – Crna Gora 14:15

15:30h Japan – Australija

16:50h Kanada – SAD

ČETVRFINALA:

14:00h Srbija – Crna Gora

15:20h Španija – Hrvatska

16:40h Italija – Japan/Australija

18:00h Grčka – Kanada/SAD

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve