Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Sokoli napadaju Azerbejdžan: Da uradimo ono što je do nas

Problem izabranika Faruka Hadžibegića je, međutim, to što ne zavise od sebe, što ni dvije pobjede u novembarskom bloku Lige nacije ne garantuju ispunjenje cilja

Fudbaleri Crne Gore odigraće večeras u Zaprešiću (18 h) pretposljednju utakmicu u Ligi nacija rival je Azerbejdžan, tim bez šansi da se plasira u bolju B grupu ali sa motivom da se revanšira za poraz u oktobru pod Goricom (2:0).

Sokoli trening, Foto: Fscg.me

Reprezentacija italijanskog stručnjaka Đanija de Bjazija ima ulogu domaćina, ali samo formalno, budući da će ,,hrabre sokole ugostiti na malom stadionu hrvatskog Intera zbog donedavnih ratnih sukoba Azerbejdžana i Jermenije u oblasti Nagorno Karabah. Lokacija duela teritorijalno je puno bliža našem najboljem državnom timu, koji je teoretski u igri za prvo mjesto u C1 grupi najmlađeg Uefinog takmičenja.

Problem izabranika Faruka Hadžibegića je, međutim, to što ne zavise od sebe, što ni dvije pobjede u novembarskom bloku Lige nacije ne garantuju ispunjenje cilja.

Crna Gora je prinuđena da čeka kiks vodećeg Luksemburga koji ima isti bodovni učinak, ali je bolji u međusobnom skoru zbog gola više u gostima.

Kako god, ,,crveni razmišljaju o trijumfu u komšiluku…

Svjesni smo situacije da možemo da dobijemo oba meča, a da na kraju ne budemo prvi u grupi.

Tabela je takva kakva je, ali nemamo zbog toga veći pritisak. Uradićemo sve da pobijedimo. Želimo da nastavimo pozitivnu dinamiku između nas samih, da nas ima što više, da nema povrijeđenih i bolesnih. Ranije sam najavio da ću prihvatiti svaki rizik i širiti roster što više. Sve utakmice do sada iskoristili smo da otvorimo vrata svakome koga primijetimo, a koliko nam dozvoljava vrijeme, jer ne možemo sve odjednom da probamo. Sada nas čeka novi izazov. Na nama je da budemo uspješni rekao je Hadžibegić, a potom nastavio:

Znamo da će protivnik biti motivisan, bez obzira što ne može da bude prvi. Kada je krenula ova sezona Lige nacija, Azerbejdžan je sigurno imao najveće ambicije, kao i mi. Oni ih ne mogu ostvariti, a mi se i dalje nadamo ističe kormilar “crvenih”.

Pred let za Zagreb stigla je vijest da je jedan od naših fudbalera pozitivan na korona virus.

“Ovo su uslovi koji ne odgovaraju nikome, ali moramo da se prilagodimo na ovu situaciju. U pitanju je viša sila. Žao mi je što ponovo nijesmo kompletni. Izgubili smo još jednog igrača na posljednjem treningu pred put za Hrvatsku zbog korona virusa. I pored sporednih problema, tako ih zovem kako bih zadržao optimizam, zadovoljan sam zalaganjem, radom i željom fudbalera. Svi želimo da ostvarimo pozitivan rezultat. Niko se na žali, već samo razmišljamo o pobjedi. Hoćemo da je ostvarimo, ako to bude moguće”, naglašava Hadžibegić.

Uoči novog direktnog sudara, obje selekcije odigrale su prijateljsku utakmicu.

Crna Gora je kod kuće odigrala 0:0 sa Kazahstanom, a isti rezultat ostvario je i Azerbejdžan u Stožicama protiv Slovenije.

“Gledali smo njihov prošli meč i napravili analizu. Nema nekih velikih novosti u odnosu na onu utakmicu sa nama. Ne mo-
gu da nas iznenade. Spremni smo. Oni su pronašli ultra motivaciju, a nadam se da ćemo je imati i mi”, smatra kormilar ,,hrabrih sokola”.

Hadžibegić ne može da izvede najjači sastav, ali može poprilično ozbiljan.

Tu su Jovetić, Savić i Marušić, kao i povratnik Mugoša koji je tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i prošlu sezonu Lige nacija bio prvi strijelac reprezentacije.

“Mugoša nije bio sa nama jer to nije bilo tehnički izvodljivo. Klub mu nije dozvolio da nam se pridruži za akcije u prošla dva mjeseca zbog pandemije korona virusa koja vlada u svijetu. Sada je došao, a to je veliki plus za nas. Prisustvo Mugoše daje novu soluciju u napadu”, kazao je Hadžibegić.

Simić i Raspopović nemaju pravo nastupa zbog kartona protiv Luksemburga.

Imate li dilema oko sastava?

“Nemam. Kada pogledate grupu koja je ovdje došla, sve vam je jasno”, rekao je Hadžibegić.

Jovetić je brzim golom otvorio prethodni duel sa Azerbejdžanom.

Očekujete li i sada sličan početak meča?

“Očekujem pobjedu, a gol možemo da damo i u sudijskoj nadoknadi”, zaključio je Hadžibegić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve