Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Šokantna ispovjest Marka Fratanija: Ovako smo namiještali utakmice Olimpika (VIDEO)

Fratani je u razgovoru za "Le Mond" otkrio kako je namiještao utakmice za Olimpik.

Mark Fratani je bio višegodišnji saradnik Bernarda Tapija, francuskog tajkuna koji je svojevremeno bio vlasnik Olimpika iz Marseja.

Foto: Kurir.rs

Fratani je u razgovoru za “Le Mond” otkrio kako je namiještao utakmice za Olimpik.

“Kada smo igrali sa Pari Sen Žermenom sve smo dogovorili sa sudijama, a ja sam im odnio pare. Takođe, na tom meču su fudbaleri PSŽ-a bili dezorijentisani, jer je Tapi organizovao da im se u vodu ubrizgaju psihoaktivne supstance. Ne znam kako je to uspio, ali uspio je”, rekao je Fratani.

On je dodao da su jednom prilikom omamili i fudbalere Rena, od kojih je jedan zbog toga mogao da pogine.

“Dvojica igrača Rena su popili sok sa supstancom koja ih je omamila. Jednog su jedva probudili kada su se vratili u Ren, a on je kasnije na putu do kuće doživeo sudar”, dodao je Fratani.

Tapi je odmah odgovorio Frataniju u razgovoru za “Parizijen”, demantujući njegovu priču i pozivajući nekadašnjeg saradnika da pokaže mjesto na kome je sudijama dao pare.

https://twitter.com/hughwizzy/status/386367980956696576

Inače, još 2006. godine je igrač Olimpika iz sezone 1992/93 Žan-Žak Ejdeli objavio autobiografiju u kojoj je, između ostalog, naveo da su svi igrači osim Rudija Felera, dobili doping uoči finala Lige šampiona sa Milanom. Ekipa iz Marseja je pobijedila 1:0, a Tapi je i te priče demantovao.

Tada je istraga bila pokrenuta, ali i brzo bezuspiješno završena, jer je slučaj zastario.

Podsijetimo se, Crvena zvezda je prvak Evrope postala 1991. pobedom nad Olimpikom iz Marseja u finalu Kupa šampiona poslije penala.

Tapi, koji je na čelu kluba sa “Velodroma” bio krajem 80-ih i početkom 90-ih godina, mogao je mnogo toga da završi, ali protiv Zvezde nije mogao.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve