Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Siti pod lupom UEFA: Moguće izbacivanje iz Evrope zbog kršenja finansijskog fer-pleja

Evropska kuća fudbala je potvrdila da je počela da preispituje poslovanje Građana, osumljičenih da su lažno prikazivali sponzorske ugovore.

Mančester siti je posle pet godina ponovo pod istragom UEFA zbog kršenja propisa o finansijskom fer-pleju.

Foto: Twitter

Evropska kuća fudbala je potvrdila da je počela da preispituje poslovanje Građana, osumljičenih da su lažno prikazivali sponzorske ugovore.

Zbog sličnog prekršaja su kažnjeni 2014. Tada je ustanovljeno da je „Katar sport investment”, holding kompanija koja je vlasnik kluba, sestrinske firme predstavljala kao sponzore i tako prikrivala sopstveno ulaganje. Na taj način je omogućeno da igrači dobijaju plate veće nego što su dozvoljavali propisi o finansijskom fer-pleju.

Siti je tada kažnjen novčano 60 miliona eura, uz obećanje da će 40 miliona eura biti vraćeno u kasu ako u naredne četiri godine ne ponovi prekršaj, a za Ligu šampiona mu je broj licenciranih igrača smanjen sa 25 na 21.

UEFA nije nagovijestila da li je Siti ponovo posegao za istim načinom prikazivanja sponzorskih ugovora, zataškavajući direktno ulaganje vlasnika kluba.

Ako UEFA ustanovi da je Siti prekršio pravila finansijskog fer-pleja najstroža kazna mogla bi da bude izbacivanje iz euro-kupova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve