Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Sin se u suzama oprostio od Cica: Tata ti nisi otišao, sa nama ćeš uvijek ostati

Bivši selektor Crne Gore umro je prvog marta, u 65. godini. Na današnjoj komemoraciji naročito je emotivan govor održao sin popularnog Cica Niko

Zagreb i Hrvatska opraštaju se od Zlatka Kranjčara, a danas je održana komemorativna sjednica nakon smrti legende Dinama i hrvatskog fudbala.

Bivši selektor Crne Gore umro je prvog marta, u 65. godini. Na današnjoj komemoraciji naročito je emotivan govor održao sin popularnog Cica Niko.

– Bio si mi idol, bio si dobri duh i to ćeš još dugo ostati. Govorio si da je mene odgojila mama, ali nije ti to moj Cicek baš tako. Vodio si me na treninge u Rapid, dozvolio si mi da se zaljubim u fudbal. Pustio si me da se sam borim. Primjerom si me naučio da volim svoje i cijenim pripadnost, naučio si me kako da budem Purger i Hrvat. Najveća lekcija koju sam od tebe naučio jeste da smo na ovom svijetu svi jednaki. Svakome treba dati barem osmjeh, to nas ništa ne košta. I tata, ti nisi otišao, ti ćeš s nama uvijek ostati. Volim te, volimo te i od sveg srca ti hvala Tvoj sin, poručio je između ostalog Niko Kranjčar.

Govore su održali Mirko Barišić, predsjednik Dinamo Zagreba, zatim Zorislav Srebrić, jedan od Kranjčarovih prvih trenera u Dinamu, kao i Miroslav Ćiro Blažević, trener čuvene generacije ”modrih” koja je 1982. godine postala prvak Jugoslavije.

– Ne znam je li me ikad išta tako iznenadilo i rastužilo kao ova vijest. Bili smo jedna porodica i danas kad vas gledam… Samo tišina. Kad Niko plače, kad Zeko plače, ja plačem… Ma, ne plačem, ali suze idu same. Nije bio samo fudbaler, bio je čovjek s harizmom, čestit. I uvijek je ostao sjajan muž, otac, dostojan i veličanstven. Duboko sam uvjeren da bez njega nikad ne bismo uspjeli toliko razveseliti hrvatski narod. Vrlo teško bismo osvojili prvenstvo da nije bilo Cica i njegovih golova. Sjećam se kako je išao sa malim Nikom na stadion, a ja sam bio trener i gledam tog malog dečka i kažem „Cico, što misliš, hoću li i njega trenirati?“ Eto, slučaj je htio da sam i njega trenirao, I Niko je bio veliki igrač. Dragi Cico, živjećeš uvijek u meni, živjećeš toliko koliko će i Dinamo živjeti,. Zauvijek!, poručio je Ćiro Blažević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve