Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Šest VAR grešaka u dosadašnjem toku Premijer lige

Prema pisanju ESPN, jedna od tih šest grešaka napravljena je na meču Arsenal i Mančester junajteda. Pol Tirnij pogrešno je, nakon gledanja snimka, odlučio da poništi gol Gabrijela Martinelija u 12. minutu utakmice

U dosadašnjem dijelu sezone odigranom u Premijer ligi, VAR je korišten 48 puta, napravljeno je šest grešaka, a 42 odluke bile su ispravne.

Analizu obavlja nezavisni panel koji čine tri nekadašnja igrača iz Premijer lige i jedan predstavnik PGMOL (Profesionalnog udruženja sudija Premijer lige) i čini to svakog vikenda pre nego što svoje mišljenje prosledi klubovima svakog četvrtka ukoliko smatra da su postojale neke greške.

Prema pisanju ESPN, jedna od tih šest grešaka napravljena je na meču Arsenal i Mančester junajteda. Pol Tirnij pogrešno je, nakon gledanja snimka, odlučio da poništi gol Gabrijela Martinelija u 12. minutu utakmice.

Hauard Veb preuzeo je vođenje PGMOL i jedan od glavnih uloga biće mu standardizacija suđenja i smanjivanje broja grešaka. Prvi sastanak sa sudijama Premijer lige i EFL imaće početkom sljedeće godine.

Takođe, Premijer liga se prijavila da bude jedno od takmičenja u kome će se od sljedeće sezone zbog sumnje na potres mozga kod igrača vršiti obavezna izmjena. Uz Premijer ligu, u ovom projektu koji je pokrenuo FIFPro uz podršku Mešunarodnog Borda učestvovaće i MLS i francuska Liga 1.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve