Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Serena osvojila Okland, pa svu zaradu donirala ugroženima od požara

Bila je to i prva titula Vilijamsove koju je osvojila otkako je postala majka, pa je trijumf proslavila u društvu kćerke Olimpije

Američka teniserka Serena Vilijams osvojila je turnir u Oklandu, a kompletnu zaradu donirala je ugroženima u požarima koji su pogodili Australiju.

Foto: Getty Images

Vilijamsova je u finalu pobijedila sunarodnicu Džesiku Pegulu sa 6:3, 6:4. Tako je došla do prve titule od Australijan Opena 2017. godine, a ukupno 73. u karijeri.

Posle pobjede, Serena je izjavila da će komplenu zaradu sa turnira donirati fondu iz kojeg se finansiraju organizacije koje se bore protiv požara u Australiji. Takođe, Amerikanka će na aukciji prodati svaku haljinu koju je nosila na turniru, a zarađeni novac će takođe donirati u humanitarne svrhe.

“Osjećam se dobro”, rekla je Serena.

“Prošlo je mnogo vremena… Osjećam se srećno i blagosloveno što sam zdrava i mogu da igram. Drago mi je što ponovo mogu da radim ono što najviše volim.”

Bila je to i prva titula Vilijamsove koju je osvojila otkako je postala majka, pa je trijumf proslavila u društvu kćerke Olimpije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve