Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Sead Šehović tim menadžer Podgorice

Sead Šehović je bogatu i uspješnu igračku karijeru završio prošle godine.

Bivši reprezentativac Crne Gore Sead Šehović novi je tim menadžer Košarkaškog kluba Podgorica.

Šehović je prošle godine završio igračku karijeru u kojoj promijenio je više klubova, a sa reprezentacijom Crne Gore nastupao je na Eurobasketu 2013. godine i na Svjetskom prvenstvu šest godina kasnije.

Tokom bogate karijere osvojio je brojne trofeje, a najznačajniji 2018. kada je bio šampion ABA lige.

Pored toga sedam puta prvak je bio Crne Gore, osam puta osvajač Kupa naše zemlje, dok u Sjevernoj Makedoniji ima dvije titule i Kup…

Sead Šehović je rođen 22. avgusta 1989. godine u Bijelom Polju, gdje je i započeo košarkašku karijeru. Sa 17 godina prelazi u Sarajevo, gdje je nastupao za KK Bosna Royal. Već naredne godine dolazi prvi put u Budućnost. U prvom “mandatu” bio je član Budućnosti četiri godine.

Za nacionalni tim je nastupao 2009. godine i u mlađim kategorijama i u seniorima. U Grčkoj, na Rodosu, Šehović je nastupao za selekciju do 20 godina gdje je Crna Gora zauzela 7. mjesto. Sead je bilježio sjajnih 17.6 poena po meču, 4.9 skoka i 4 asistencije. Odigrao je nevjerovatnu utakmicu protiv Ukrajine gdje je postigao 36 poena i uhvatio 6 lopti.

Isto ljeto je obukao i dres seniorske reprezentacije, gdje je u pobjedi protiv Islanda postigao 15 poena pomogavši Crnoj Gori da uđe u Diviziju A. Bio je jedan od 15 kandidata za najboljeg mladog igrača Evrope od strane FIBA.

Na ljeto 2011. godine prešao je u Oldenburg. Nakon Oldenburga nastavio je karijeru u Solnoku, da bi zatim potpisao za Medi Bajrojrt iz Njemačke. Zadržao se samo do decembra odakle je prešao u MZT.

Nakon druge sezone u Makedoniji, Šehović se vratio na drugi “mandat” u Budućnost Voli. Ponovo je proveo u Podgorici četiri godine. Sead je nastupao za “plavo-bijele” i u sezoni Evrolige, da bi na kraju karijeru završio u Mornaru iz Bara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve