Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Šćepanović: Momci imaju kvalitet za plasman u Tokio

Vaterpolisti Crne Gore sjutra veče putuju u Istanbul, odakle će u petak krenuti ka čuvenoj holandskoj luci, gdje u nedjelju počinju bitke za tri karte koje vode u Tokio. Ajkule su prethodnih dana u tišini Podgorice odradile praktično sve što je trebalo kako bi spremne dočekale olimpijske kvalifikacije

Još četiri dana i kreće toliko pominjana misija Roterdam.

Vaterpolisti Crne Gore sjutra veče putuju u Istanbul, odakle će u petak krenuti ka čuvenoj holandskoj luci, gdje u nedjelju počinju bitke za tri karte koje vode u Tokio.

Ajkule su prethodnih dana u tišini Podgorice odradile praktično sve što je trebalo kako bi spremne dočekale olimpijske kvalifikacije.

– Da, najveći dio posla je završen i polako privodimo kraju pripreme otprilike smo u završnoj fazi, poručio je Miloš Šćepanović, koji je odnedavno asistent u stručnom štabu Vladimira Gojkovića.

– Više se sve svodi na ponavljanje nekih stvari koje su po mom mišljenju na dosta visokom nivou.

Na turniru u Holandiji Crna Gora će igrati u grupi A sa Grčkom, Brazilom, Gruzijom, Kanadom i Turskom. Na kraju turnira, samo tri najbolje selekcije izboriće plasman u Tokio.

– Vjerujem zaista da momci koji su tu imaju kvalitet da iznesu ove kvalifikacije do kraja, jasan je Šćepanović.

U sklopu priprema za olimpijske kvalifikacije momci Vladimira Gojkovića odigrali su turnir Svjetske lige u Debrecinu, trenirali su sa moćnim Pro Rekom, a turnir u Podgorici (rivali bili Srbija i Sjedinjene Američke Države) pokazao je da naš stručni štab može ozbiljno da računa i na neke nove klince crnogorskog vaterpola.

– Mislim da smo dobili nekoliko mladih igrača, koji su na pravi način ušli u A tim. Imaju izuzetnu energiju i na pravi način pristupaju radu, pripremama i reprezentaciji. To je svakako izuzetno pozitivna stvar i iznenađenje, zaključio je naš legendarni golman.

Prvu utakmicu u Roterdamu momci Vladimira Gojkovića igraju u nedjelju sa Turskom od 14.30h.

Neće biti slobodnog dana, a u ponedjeljak na programu je meč sa Kanadom (17.30), dok je za dan kasnije zakazan duel sa Brazilom (13.00).

Utakmica sa Grčkom je 17. februara (16.00), a za kraj takmičenja po grupama 18. februara zakazan je okršaj sa Gruzijom (13:00).

U drugoj grupi nalaze se Hrvatska, Njemačka, Rusija, Francuska, Holandija i Rumunija.

Najbolje četiri ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale, a samo tri najbolje na kraju turnira izboriće plasman na Olimpijske igre.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve