Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Savićević: Kolaps Milana započeo je odlaskom Ibrahimovića i Tijaga Silve

Legendarni fudbaler izazvao je veliku pažnju, a "Gazeta delo sport" je intervjuisala prvog čovjeka našeg fudbala.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević boravio je prethodne sedmice u Rimu gdje je podržao novi četvorogodišnji mandat predsjednika UEFA Aleksandra Čeferina.

Foto: Reprezentacija.me

Legendarni fudbaler izazvao je veliku pažnju, a “Gazeta delo sport” je intervjuisala prvog čovjeka našeg fudbala.

Naravno, Savićević je pričao o svom bišem klubu Milanu gdje je ostavio veliki trag. Savićević je rekao da Milan ima obavezu da uradi jednu stvar.

“Moramo da se plasiramo u Ligu šampiona. Plasman u Ligu šampiona mijenja život fudbalskog kluba”, rekao je Savićević.

Kriza “Rosonera” traje već godinama, ali popularni Genije zna način kako da se izađe iz nje.

“Povratak na velika vrata je jednostavan: moraju se kupovati veliki igrači. Kolaps Milana je počeo kada su Zlatan Ibrahimović i Tijago Silva prodati”, ocijenio je Savićević i dodao:

“Svi timovi imaju problema, osim Juventusa. Juve će osvojiti prvenstvo i daleko će da dogura u Ligi šampiona. Biće mu teško sa Atletikom, ali na kraju će proći”.

Proslavljeni fudbaler izuzetno cijeni Brazilca Nejmara i smatra ga jednim od najboljih igrača današnjice.

“Nalazi se u kategoriji Ronalda i Mesija. Međutim, Ronaldo me je iznenadio, priznajem. Nijesam očekivao da ima takvu želju sa 34 godine. Sve je osvojio, a nevjerovatno je gladan novih uspjeha. Veliki je sportista”.

Savićević je prokomentarisao i novi mandat Čeferina koji će na čelu UEFA biti do 2023. godine, ali i njegovu najavu da neće biti formirana Superliga, takmičenje za najbogatije klubve.

“Delikatni su trenuci, ali vjerujem da je dobra saradnja Uefe i Fife. Strategija koja je odobrena u Rimu, drži nas sigurnim do 2024. godine. Šta će biti poslije ne znam. Ne mogu da gledam u budućnost, jer čak ni sjutra ne znate šta će se desiti. Međutim, uvijek postoji strah da fudbal ne završi kao košarka”, kazao je Savićević.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve