Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Sa Srbijom za olimpijski san

Srbija jeste u Ljubljani branila titulu evropskog šampiona, ali nakon poraza od Belgije u meč protiv Crne Gore ne ulazi sa oreolom favorita, jer će ovog puta pobijediti reprezentacija koja se bolje oporavi od nokauta u četvrtfinalu.

Plasmanom u četvrtfinale košarkašice Crne Gore ostzvarile su veliki uspjeh, ali su blijedom igrom protiv Francuske ostavile opor utisak na sve do sada urađeno.

Poraz od 43 poena razlike je bolan, ali je identično prošla i Srbija protiv Belgije, tako da će sjutra u borbu za 5. mjsto i vizu za olimpijske kvalifikacije dvije ranjene selekcije.

Srbija jeste u Ljubljani branila titulu evropskog šampiona, ali nakon poraza od Belgije u meč protiv Crne Gore ne ulazi sa oreolom favorita, jer će ovog puta pobijediti reprezentacija koja se bolje oporavi od nokauta u četvrtfinalu.

“Očekuje nas rovovska borba, Srbija igra veoma agresivno u odbrani i pritiska po cijelom terenu, tako da će sigurno biti teško. Prije svega fizički. Znamo kako djevojke treba da reaguju u takvim situacijama, spremamo se za to. Nadamo se da ćemo ideje sprovesti u djelo i da ćemo biti smireni”, rekla je Škerović.

Protiv Francuske je biolo teško očekivati iznenađenje, ali se svakako očekivao snažniji otpor evropskom vicešampionu. Tih 43 razlike je sigurno poljuljao samopouzdanje našim košarkašicama, a kolikoje to, vidjeće se u meču protiv Srbije.

“Sigurno je uticala ta utakmica na nas, nije bilo svejedno. Postojala je neka euforija, djevojke su sanjale da mogu da pobijede Francusku i sve je to normalno. A kada vas realnost “udari”, onda nije lako. Mislim da su igračice kroz razgovore razumjele neke stvari i da imaju energiju pred ovu utakmicu. Vjerujem da je taj duel sa Francuskom iza nas, svi sada mislimo na Srbiju”, poručila je selektorka.

Crna Gora i Srbiju su reprezentacije koje se dobro poznaju, pošto su nedavno tokom prirema za Evropsko prvenstvo radili zajedno na pripremama i odigrali dvije prijateljske utakmice.

“Te dvije utakmice su nam pokazale neke stvari, mada je rival na Evropskom prvenstvu u jačem sastavu nego što je bio tada. Ipak, igra isto kao i tada, na visokom nivou i moramo da damo sve”, istakla je Jelena Škerović.

Crnu Goru su na Olimpijskim igrama do sada četiri puta predstavljali vaterpolisti, i tri puta rukometašice koje su u Londonu osvojile olimpijsko srebro. U Parizu bi moglo da se desi da pod crnogorskom zastavom nastupe prvi put tri selekcije – vaterpoolisti, rukometašice i košarkašice, a možda još neko iznenadi.

Maja Bigović je odigrala dobru utakmicu protiv Francuske, i bila jedna od rijetkih koja je zadovoljila, a 20-godišnji centar, vjeruje da naša selekcija ima šansu da dođe do olimpijskih kvalifikacija.

“Svjesni smo da smo došli do ove faze zahvaljujući velikom trudu i radu, kao i da je Srbija već dugo na velikoj sceni – da ima mnogo medalja i iskustvo. Moramo da uđemo u meč jako, da ostanemo skoncentrisane. Protiv Francuske je bilo očigledno da je rival fizički mnogo jači od nas, ali mislim da sa Srbijom možemo da igramo”, rekla je Bigović.

Pobjednik meča obezbijediće učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, a utakmica Srbija – Crna Gora igra se u subota od 14.45 u dvorani Stožice u Ljubljani.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve