Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Ruskinja Kirdjaševa treće pojačanje Budućnosti za narednu sezonu

Rukometašica Rostova, rođena 28. novembra 2000. godine igra na poziciji srednjeg beka, a u Rostov je stigla ovog ljeta iz Lade Toljati.

Ženski rukometni klub Budućnost dobio je treće pojačanje za narednu sezonu, pošto je danas ugovor potpisala ruska rukometašica Valerija Kirdjaševa.

Rukometašica Rostova, rođena 28. novembra 2000. godine igra na poziciji srednjeg beka, a u Rostov je stigla ovog ljeta iz Lade Toljati.

Prošla je sve mlađe reprezentativne selekcije Rusije, a sa nacionalnim timom osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2018, te četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu za igračice do 19 godina u Mađarskoj godinu kasnije.

U ruskom prvenstvu ove sezone upisala je 16 nastupa za Rostov i postigla 68 golova.

Prethodno su ugovor sa ŽRK Budućnost za narednu sezonu potpisale dviej crnogorske reprezentativke – Jelena Despotović i Đurđina Jauković.

U timu za narednu sezonu će biti još nekoliko crnogorskih reprezentativki – Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, čime dvostruki šampion Evrope potvrđuje da želi da bude temelj nacionalnog tima, osvajača bronzane medalje sa posljednjeg EHF Euro 2022 i sedmog mjesta na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve