Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Švedska reprezentativka pojačala Budućnost

Karlson igra na poziciji srednjeg beka, nastupala je za više klubova u Švedskoj i Danskoj, a od marta 2022. godine nosi dres Bresta.

Švedska reprezentativka, Dženi Karlson, naredne sezone nosiće dres Budućnosti, saopšteno je iz podgoričkog rukometnog kluba.

Igra na poziciji srednjeg beka, nastupala je za više klubova u Švedskoj i Danskoj, a od marta 2022. godine nosi dres Bresta.

U posljednje četiri godine jedna je od najboljih igračica nacionalnog tima, koji je na posljednjem velikom takmičenju – Svjetskom prvenstvu u decembru prošle godine, zauzeo četvrto mjesto.

Karlson je bila treći strijelac svog tima sa 28 golova i deseta na listi najboljih asistentkinja planetarne smotre.

U ovogodišnjem izdanju EHF Lige šampiona, Karlson je u dresu Bresta postigla 27 golova.

Budućnost će, osim za Karson, naredne sezone biti jača i za crnogorske reprezentativke Đurđinu Jauković, Jelenu Despotović i Ninu Bulatović i Ruskinju Valeriju Kirdjaševu.

Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, kao i bek Mari Plamenova Tomova.

Timu će biti priključeno i nekoliko igračica iz Rudara.

“Dvostruki šampion Evrope na taj način potvrđuje da želi da bude temelj nacionalnog tima, osvajača bronzane medalje sa posljednjeg EHF Euro 2022 i sedmog mjesta na posljednjem Svjetskom prvenstvu”, piše u saopštenju podgoričkog kluba.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve