Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

RSCG: Stop za navijače lavica, podgorički Aerodrom ne dozvoljava slijetanje čartera iz Ljubljane

Naglašavaju, da su predstavnici kompanije koja planira da organizuje čarter u više navrata dali garancije za pokrivanje dodatnih troškova izazvanih kasnim slijetanjem aviona na aerodrom u Podgorici, a iz uprave Aerodroma opet su dobili negativan odgovor, uz obrazloženje da slijetanje ipak, neće biti omogućeno nakon 23 sata

Jedan od sponzora Rukometnog saveza Crne Gore planirao je da organizuje čarter za Ljubljanu kako bi navijači Crne Gore pratili posljednji takmičarski dan na Evropskom prvenstvu, na kome se “lavice” bore za treće mjesto. Međutim, kako se radi  o kasnom večernjem letu, iz RSCG za CdM kažu, da im je iz Aerodroma Podgorica rečeno da je krajnji dozvoljeni termin za slijetanje aviona 23 sata, te da neće da im izađu u susret. Od PR službe podgoričkog Aerodroma CdM-u je rečeno da je nedjeljom aerodrom otvoren do 23.15  časova.

“Naime, s obzirom na termine odigravanja utakmica u nedjelju, povratak čartera za Podgoricu planiran je u kasnim večernjim satima, odnosno nakon 23 sata, do kada je kako smo dobili informaciju iz Aerodroma Crne Gore, krajnji dozvoljeni termin za slijetanja aviona na aerodromu u našem glavnom gradu”, kazali su CdM-u iz Rukometnog saveza .

Naglašavaju, da su predstavnici kompanije koja planira da organizuje čarter u više navrata dali garancije za pokrivanje dodatnih troškova izazvanih kasnim slijetanjem aviona na aerodrom u Podgorici, a iz uprave Aerodroma opet su dobili negativan odgovor, uz obrazloženje da slijetanje ipak, neće biti omogućeno nakon 23 sata.

“Savez ovu priliku koristi da apeluje na Aerodrome Crne Gore da ulože dodatne napore kako bi izašli u susret i omogućili da što veći broj navijača podrži „lavice“ u nedjelju u borbi za bronzanu medalju”, kažu u RSCG.

Iz Aerodroma Podgorica je CdM-u rečeno, da je vrijeme otvorenosti za saobraćaj regulisano članom 55. Zakona o vazdušnom saobraćaju i objavljuje se na način uobičajen u vazdušnom saobraćaju.

“Određuje se naredbom nadležnog ministarstva (Ministarstvo kapitalnih investicija), a donosi se na predlog operatora aerodroma (Aerodromi Crne Gore). Vrijeme otvorenosti Aerodroma Podgorica za saobraćaj se utvrđuje po svakoj zimskoj i ljetnjoj IATA sezoni”, navode iz Aerodroma Crne Gore.

Shodno tome, a u skladu sa definisanim zimskim redom letjenja, Aerodrom Podgorica je od 30. oktobra 2022. godine do 25. marta 2023. godine otvoren za saobraćaj: ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i subotom od 7.15 do 21.15; srijedom do 22.15 i nedjeljom do 23.15.

Na pitanje CdM-a šta se dešava u slučajevima kad avioni (čarter letovi, privatni letovi) slijeću van radnog vremena konkretan odgovor nije dat.

“Takođe Vas informišemo da, od objavljivanja važeće Naredbe o vremenu otvorenosti Aerodoma Podgorica za saobraćaj za ovu IATA zimsku sezonu, nijedan od zahtjeva, koji sadržajno nije utemeljen u zakonskoj regulativi, nije prihvaćen”, zaključili su iz Aerodroma Crne Gore za CdM.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve