Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Roganović poručio: Odluka FSCG-a logična

Nedoumicu je “otklonio” virus kovid-19, koji je ušao u elitno crnogorsko fudbalsko takmičenje i natjerao Fudbalski savez da prekine sezonu i stanje na tabeli u tom trenutku proglasi konačnim, a takmičenje u Kupu poništi. Time je dobitnik postala Zeta, a gubitnik Podgorica, koja je ostala na petom mjestu i bez Evrope, sa bodom iza ,,vukova”

Pet kola prije kraja Telekom 1. CFL najveća dilema bilaje koji će tim kao četvrtoplasirani imati priliku da nastupi u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pod uslovom da Budućnost ili Sutjeska osvoje Kup.

Roganović, Foto: CG-fudbal.com

Nedoumicu je “otklonio” virus kovid-19, koji je ušao u elitno crnogorsko fudbalsko takmičenje i natjerao Fudbalski savez da prekine sezonu i stanje na tabeli u tom trenutku proglasi konačnim, a takmičenje u Kupu poništi.

Time je dobitnik postala Zeta, a gubitnik Podgorica, koja je ostala na petom mjestu i bez Evrope, sa bodom iza ,,vukova”.

“To su stvari na koje ne možemo da utičemo. Priča oko epidemije virusa kovid-19 traje već mjesecima i mislim da je usljed trenutne epidemiološke situacije kod nas, konkretno broja inficiranih u fudbalu, odluka Fudbalskog saveza Crne Gore jedina logična i pravilna. Zdravlje je najvažnije i ako sačuvamo njega, sačuvaćemo i fudbal”, navodi trener Zete Dejan Roganović.

“Mislim da je FSCG ovom odlukom ,,sačuvao” i početak naredne sezone budući da je sistem igranja utakmica na svakih četiri-pet dana bio opterećenje. Što se tiče nas i ponovog izlaska u Evropu, veći dio sezone bili smo na mjestu na kojem smo je i završili. Prije svega igrači, potom i uprava na čelu sa sportskim direktorom i stručni štab, zavrijedili su to mjesto, kojim smo nagrađeni za hrabrost, za način na koji smo ušli u prvenstvo, na koji gradimo ekipu i želju da svake godine afrimišemo što više mladih igrača. Mjesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope predstavlja ogroman uspjeh i podstrek za dalji rad i napredovanje.”

Roganović ističe da bi pozdravio odluku o prekidu sezone i da je njegov tim bio na nižoj poziciji na tabeli.

“Želja svih nas u fudbalu bila je da se sve nedoumice oko plasmana timova riješe na zelenom pravougaoniku, ali ponavljam da je zdravlje najpreče. Desilo se da se prvenstvo prekine, a isto bih govorio i da Zeta nije u ovoj poziciji. Uvijek će biti nezadovoljnih, onih koji su mislili da mogu više, ali moramo se povinovati odluci Saveza jer je jedina prava i logična, budući da je bilo ugroženo zdravlje svih nas, ne samo igrača.”

Zetu 20. avgusta čeka pretkolo kvalifikacija za Ligu Evrope (u svim fazama igraće se samo po jedan meč), prethodno i start domaćeg prvenstva.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve