Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Roganović: Najrealnije je proglasiti kraj po sadašnjoj tabeli

Roganović je konstatovao da “što duže bude trajao koronavirus, sve su manje šanse da se sezona nastavi i bude regularna”

Posljednje, 23. kolo Telekom Prve crnogorske lige odigrano je 7. marta.

Roganović, Foto: CG-fudbal.com

Od tada do danas trebalo je dabude odigrano pet rundi i preostalo bi još osam do stavljanja tačke na 14. izdanje elitnog šampionata našeg fudbala.

Sve je, međutim, izvjesnije daje prva subota u martu bila i posljednja ove sezone u kojoj se lopta zakotrljala na crnogorskim terenima.

Virus kovid-19 je zaustavio sve.

“Potpuna je neizvjesnost oko nastavka prvenstva, već mjesec smo van trenažnog procesa. Ipak, s obzirom na cijelu situaciju, ne razmišljamo previše o fudbalu i sportu, već da sve ovo što prije prođe i vjerujem da ozbiljnošću i disciplinom možemo tome doprinijeti. Pitanje je kada će se i dali će se uopšte nastaviti prvenstvo, a tek onda koliko bi vremena trebalo da se ekipe spreme. Sve je u domenu medicinske struke i treba vjerovati u ono što pričaju i poslušati ih”, rekao je trener Zete Dejan Roganović.

Konstatovao je da “što duže bude trajao koronavirus, sve su manje šanse da se sezona nastavi i bude regularna”.

“Brzo dolazi ljeto, pripreme za naredno prvenstvo, za neke klubove prije toga i za Evropu, tako daje sve pod velikim znakom pitanja. Trenutnasituacija nam ne daje za pravo da razmir šljamo o fudbalu, već samo o tome da ostanemo doma i sebi i ljudima oko sebe pomognemo u smislu što bržeg izlaska iz ove situacije”, dodao je Roganović.

Trener prvoplasirane Budućnosti Mladen Milinković rekao je za Arenu prošle sedmice da bi trebalo proglasiti kraj prvenstva kakva god odluka bila poništenje sezone ili vrednovanje sadašnjegstanja na tabeli.

“Teško se može poništiti sezona, ali kako su sve prilike slušajući ljude iz medicine da će pauza potrajati još nekoliko sedmica do mjesec, te daje pitanje koliko bismo imali vremena da se igrači vrate u formu i da se sve završi u normalnom roku, mislim da smo najbliži tome da se prvenstvo ne nastavi. To je u rukama Fudbalskog saveza i vjerujem da će donijeti najbolju odluku, ali najrealnije je da se aktuelno stanje na tabeli uzme kao konačno”, smatra Roganović.

“Najviše bih volio dase nastavi prvenstvo i na terenu dođe do kraja sezone, ali teško je biti toliki optimista. Curi vrijeme i svaki dan koji prođe nam ne ide u korist po tom pitanju, sve ide ka tome da se sezona u svim sportovima završi i onda od ljeta počnu pripreme za novu.”

U najjačim ligama, gdje se zarade fudbalera broje milionima, već mjesec se vode polemike o tome koliko bi trebalo da se smanje kako bi klupsko osoblje i klubovi lakše prebrodili krizu.

“Sve je to “drugi univerzum” za Zetu, gdje su plate toliko niske, uglavnom i neredovne, da bi bio grijeh i pomisliti na njihovo redukovanje. U kontaktu sam sa direktorom kluba, za sada nema najave o smanjenju plata”, prokomentarisao je trener Dejan Roganović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve