Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Roganović: Moglo je i teže i lakše, BiH je respektabilna selekcija

Selektor Zoran Roganović je zadovoljan žrijebom

Bosna i Hercegovina ili Grčka – jedna od te dvije selekcije biće rival crnogorskim rukometašima u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Zoran Roganović je zadovoljan žrijebom:

– Sigurno je da smo mogli da dobijemo težeg protivnika, ali bilo je i lakših. Bosna i Hercegovina je ipak, respektabilna selekcija sa selektorom Ivicom Obrvanom, ima igrače koji igraju na najvišem nivou. Ima kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, jer je bila na posljednja dva šampionata Evrope, što joj daje nadu da može da se plasira i na Svjetsko prvenstvo, rekao je Roganović.

Dvomeč baraža je u aprilu.

– Za nas je najvažnije da nastavimo da radimo i pokažemo igru kao u prva četiri meča na Evropskom prvenstvu, odnosno u pobjedama protiv Sjeverne Makedonije, Slovenije i Hrvatske. Najvažnije je da gledaocima bude dozvoljeno da prisustvuju mečevima, jer u aprilu očekujem najbolju moguću atmosferu na svim utakmicama Crne Gore od obnove nezavisnosti. To će nam biti dodatna snaga da se ponovo nađemo na Svjetskom prvenstvu poslije 2013. godine i jedinog učešća na planetarnim smotrama, dodao je Roganović.

Realni je da protivnik bude BiH.

– Već sam krenuo sa gledanjem njihovih utakmica na Evropskom prvenstvu, kao i sa onog od prije dvije godine. Glavna uzdanica je Burić, koji je vrhunski čuvar mreže. Znam, takođe, da selektor Obrvan radi na smjeni generacija, to je i razlog što neki iskusniji igrači nijesu nastupili u posljednjem meču na Evropskom prvenstvu, kako bi mlađi dobili šansu i stekli iskustvo. Igrali smo protiv njih u oktobru 2019. godine, kada su bili naši gosti u Crnoj Gori, čak smo se u namučili da ih dobijemo u kontrolnim mečevima. Ne pribojavamo se Bosne i Hercegovine, ali ne smijemo ni da je potcijenimo. Siguran sam da ćemo se dobro spremiti i da imamo dobru šansu da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, zaključio je Roganović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve