Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ričard Krajček: Novak Đoković je nivo iznad svih tenisera u istoriji

I pored godina i sve više teniskih rekorda koje obara ili postavlja Novak Đoković je u konkurenciji momaka kojima može biti otac i dalje broj 1 na ATP listi i prvi favorit na svim turnirima na kojim se pojavi.

Najbolji teniser na ATP listi i sa skoro 37 godina prvi je favorit prvog Masters turnira u Sezoni Indijan Velsa, na kojem je slavio pet puta u karijeri.

I pored godina i sve više teniskih rekorda koje obara ili postavlja Novak Đoković je u konkurenciji momaka kojima može biti otac i dalje broj 1 na ATP listi i prvi favorit na svim turnirima na kojim se pojavi.

Zbog toga za Ričard Krajiček, šampion Vimbldona iz 1996. godine, nema dileme ko je najbolji teniser u istoriji.

Holanđanin je potpuno siguran da ćemo se još nagledati scena kako srpski as podiže trofeje na velikim turnirima.

“Još prije pet-šest godina sam se čudio kako Đoković održava taj nevjerovatni nivo igre, a evo, on to još radi, još je tu. Prošle godine je odigrao malo turnira i opet je uspio da bude broj jedan na ATP listi. Ne vjerujem da će to biti još dugo, jer ako igrate 11-12 takmičenja u godini, morate maltene sve da osvojite da biste ostajali na tronu”, rekao Krajiček za BeIN sports.

Ipak, Krajček smatra da ćemo se nagledati još Novakovih uspjeha na teniskim terenima i najvećim svjetskim turnirima.

“Po meni, on će najmanje još dvije godine osvajati jedan do tr grend slema u sezoni. Za mene, Đoković je najbolji igrač koji je ikada zaigrao ovaj sport. Osvojio je svaki grend slem najmanje tri puta, uzeo je 24 grend slem pehara ukupno, držao je u jednom momentu sva četiri trofeja u svom vlasništvu. Više od 400 nedelja je na prvom mjestu ATP liste, a sljedeći je Federer sa 310. To su nestvarne brojke. Federer i Nadal su nevjerovatni igrači, ali Đoković je, za mene, jedan nivo iznad njih”, poručio je Krajiček.

Novak Đoković se sprema za povratnički nastup na Mastersu Indijan Vels, na kojem nije igrao pet godina. U prvom kolu je slobodan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
PRKOS
07.03.2024-19:08 19:08

Gospodine Ričard Krajček, NOVAK ĐOKOVIĆ JE ČOVJEK ISPOD NIVOA SVIH TENISERA U ISTORIJI!