Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Rakčević: Roganović potpuno nadmudrio Horvata, pažnja na Holandiju

Odbrana je bila briljantna, a činjenica da smo uštopovali jednog Luku Cindrića to potvrđuje

Zoran Roganović je potpuno nadmudrio kolegu Horvata u pobjedi Crne Gore protiv Hrvatske, kaže naš bivši reprezentativac Mladen Rakčević u analizi za CdM.

Odbrana je bila briljantna, a činjenica da smo uštopovali jednog Luku Cindrića to potvrđuje.

“Ono što bi posebno naglasio za utakmicu sa Hrvatskom su Lazović i Simović koji igraju trojku i četvorku u odbrani, fenomenalno su izašli na kraj sa Cindrićem, kome je ovo bila jedna od gorih utakmica u posljednjih godinu i to ne zato što je on podbacio, već jer smo mi zaista odigrali odbranu vrhunski. Taktički Zoran Roganović je nadmudrio Horvat u svim segmentima igre, jedan od detalja je mijenjanje odbrane sa 6-0 na 5-1. Kad su pokušali da nas stignu u drugom poluvremenu tražio je tajm aut i odigrao par napada 7 na 6, jako hrabro, što se pokazalo kao pun pogodak i protiv Slovenije i protiv Hrvata”, ističe Rakčević.

Za njega je sve ovo očekivano, jer je vidio i ranije kvalitet momaka koji ne prestaju da oduševljavaju javnost.

“Poslije tri pobjede zaredom na Evropskom prvenstvu, protiv Slovenije velesile, Hrvatske koja je bila svjetski i olimpijski prvak, vicešampion Evrope, sa tradicijom teško je nešto reći. Ipak od početka vjerujem u ove momke, vjerujem u Zorana otkad ih je preuzeo da radi jedan vrhunski posao. Grbović, Ševaljević, Lasica, Simić su stasali u vrhunske igrače i u najboljim godinama su, Branko Vujović, Miloš Vujović, Božo Anđelić su tu sa takođe iskustvom na vrhunskom nivou, stiže novi talas, a ne bih želio nekog da zaboravim, Čepić, Kaluđerović svi oni izgledaju kao tim, kao divan orkestar sa vrhunskim dirigentom i ja se nadam da će ovo naše budno sanjarenje nastaviti”, kazao je Mladen i dodao:

“Jednostavno ovi momci ostavljaju nas bez riječi i siguran sam da će biti spremni i za naredni meč, prvenstveno psihološki. Ovo su jako velike potrošnje, prije svega emotivne i siguran sam da će Zoran i stručni štab ih i od toga oporaviti. Nema zadovoljavanja rezultatom i ono što sam i ranije rekao, kontinuitet dobrih igara pravi od dobre vrhunsku reprezentaciju, a mi to definitivno jesmo i vjerujem da ćemo i protiv Holandije da ćemo potvrditi kvalitet, dobro je što smo kompletni i da će svi biti negativni na testiranjima”.

Holanđani su ipak pokazali da su vrlo opasni. Prošli su dalje iz grupe u kojoj su bili Island, Mađarska i Portugal.

“Holandija je jedno prijatno iznenađenje prvenstva, izgubili su sinoć na kraju ubjedjivo od Francuske. Imaju jako dobre igrače, igraju brzo u nekoj skandinavskoj školi rukometa. Izbacili su domaćine Mađare što je dokaz njihovog kvaliteta. Oni dugo godina i u ženskom i muškom rukometu imaju nevjerovatan sistem, imaju akademije, sjajno selektiraju mlađe igrače i iz toga crpe kvalitet. Jedan od najboljih igrača im je srednji bek iz Pariza Stajns, opasan je i Smits iz Magdeburga tako da su vrlo opasni. Ipak definitivno i protiv njih bi trebalo da izađemo sa pozicije sile i vjerujem u još jednu dobru igru i onda će rezultat biti u našu korist.”

Duel se igra sjutra u 15:30h.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve