Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Raičević: Biće teško, ali očekujem još bolju igru

Lavice su u trećem kolu preliminarne runde u grupi A savladale Sloveniju 26:25 i na taj način obezbijedile prolazak dalje, a utiske o formi naših rukometašica na evropskoj smotri istakla je Milena Raičević (eks Knežević)

Rukometašice Crne Gore plasirala se u drugu fazu Evropskog prvenstva u Danskoj.

Milena Raičević, Foto: Pobjeda.me

”Lavice” su u trećem kolu preliminarne runde u grupi A savladale Sloveniju 26:25 i na taj način obezbijedile prolazak dalje, a utiske o formi naših rukometašica na evropskoj smotri istakla je Milena Raičević (eks Knežević).

– Najbitnije je da smo ostvarili cilj. Srećna sam, jer ćemo imati još tri utakmice koje će koristiti ekipi, novom selektoru zbog obaveza u martu u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Posljednja utakmica u grupi A bila je stresna u završnici, a lijepo smo do tada igrali. Uslijedio je pad nakon 45. minuta, koji ne mogu da objasnim ili da pronađem razlog zbog čega je to bilo tako. Ali sreća pa smo, ipak, uspjeli da slavimo. Nijesmo smjeli to sebi da dozvolimo jer smo, stvarno, igrali do tada lijep rukomet i stvarali šanse, uz jaku odbranu. Onda je sve nestalo, ulazili smo u napadačke gluposti, koje su se se vratili u odbrani. Kao i protiv Danske – kada napad nije funkcionisao, loš osjećaj se prenio i na odbranu.

Ranije sam pričala da igračice rade akcije koje do sada nijesu gradile i kada dođu teži momenti najbolje se ne pronalaze. Potrebno je vrijeme da se prilagode akcijama. Kada je sve super, onda je lako, ali potrebno je vrijeme da stvari legnu.

Promašivali smo i zicere, a mislim da su mogle malo više strpljenja da pokažu. Bile su brzoplete u teškim trenucima, upravo zbog neuigranosti. Ali, eto, dobro je što je posljednja utakmica završena na ovaj način, izborili smo drugi krug, a djevojke su zaslužile da nastave takmičenje u Danskoj.

U nastavku nas čekaju mečevi sa tri sjajne reprezentacije. Biće teško, ali vjerujem da ćemo nakon plasmana u glavnu rudnu igrati još bolje. Sa Rusijom će biti najteže, jer je u naletu poput Norveške. Igraju dobar rukomet. Sa Španijom i Švedskom možemo dobro da igramo. Nadam se da ćemo u kontinuitetu odigrati mečeve sada kada smo ostvarili cilj.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve