Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Rafael Nadal se ponovo šalio sa rivalima i organizatorima

U svakom slučaju od meča protiv Novaka Đokovića u polufinalu Indijan Velsa neće biti ništa, a možda je baš i od toga pobjegao sa prvog Mastersa sezone.

Iako je odigrao neke mečeve prije početka Indijan Velsa, Rafael Nadal, se baš kao i prije Australijan opena, povukao sa turnira pred sam njegov početak i tako još jednom demonstrirao neozbiljnost.

Još prije dva dana Nadal je pričao o velikim planovima, o tome kako je bilo igrati protiv zemljaka Karlosa Alkaraza, a sada je promjenio priču i ponovo nije spreman da izađe na teren i stane na crtu najboljim teniserima današnjice.

“Sa velikom tugom moram da se povučem sa ovog nevjerovatnog turnira u Indijan Velsu. Svi znaju koliko volim ovo mjesto i da igram ovdje. To je jedan od razloga zašto sam došao vrlo rano ovdje u pustinju, da treniram i da se spremim da igram. Radio sam naporno, trenirao, testirao sam svoje mogućnosti tokom ove nedjelje, ali ne osjećam da sam spreman da igram na najvišem nivou na ovako važnom turniru. Nije to laka odluka, ali ne mogu da zavaravam ni sebe ni hiljade navijača. Svi ćete mi nedostajati, a siguran sam da će turnir biti vrlo uspješan“, poručio je jedan od najvećih foliranata svjetskog tenisa, Nadal.

I Nadalu i svima iz svjeta tenisa je odavno jasno da poslije pauze koja traje preko 15 mjeseci Nadal više nikad neće igrati na “najvišem nivou” njegovo blijedunjavo objašnjenje nema nikakvog smisla, pogotovo ako je zaista sa Alkarazom igrao onako tijesam meč u tri seta.

U svakom slučaju od meča protiv Novaka Đokovića u polufinalu Indijan Velsa neće biti ništa, a možda je baš i od toga pobjegao sa prvog Mastersa sezone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve