Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Rafael Nadal definitivno igra na turniru u Barseloni

Španac je 12 puta trijumfovao u Barseloni, aali je teško reči nakon pauze koja traje više od godinu dana da je u krugu favlorita za osvajanje trofeja.

Nekada najbolji teniser planete Rafael Nadal igraće ponovo na teniskim turnirima, a mjesto njegovog povratka na teren  je turnir iz kategorije 500 u Barseloni koji počinje danas.

Španac je 12 puta trijumfovao u Barseloni, aali je teško reči nakon pauze koja traje više od godinu dana da je u krugu favlorita za osvajanje trofeja.

“Srećan sam što sam ovdje, imam mnogo lijepih sjećanja na ovaj turnir. Dolazak ovdje odlučen je u posljednji čas. Nedjelja je bila pozitivna što se tiče treniranja i u utorak ću biti na terenu. Poslednji trening je prošao dobro, osjećaj je pozitivan”, rekao je Nadal.

Titulu osvojenu prošle godine neće braniti Španac Karlos Alkaraz, koji je odustao od učešća na turniru u najvećem gradu Katalonije zbog povrede mišića ruke.

„To je negativna stvar, prije svega za njega, jer je povređen. Želim mu svu sreću i brz oporavak. To su veoma loše vijesti za ovaj turnir, izgubiti prvog nosioca u žrijebu, a što se mene tiče ne bih još da razmišljam o polufinalu”, rekao je Nadal koji je u ovoj fazi mogao da se susretne sa Alkarazom.

Istakao je da ga je povrijedilo što nije mogao da se nađe na nekim turnirima.

„Ne sumnjam ni u šta. Stvar je bila u tome mogu li da igram ili ne. Imao sam dvije teške godine, dolazim poslije operacije kuka, dešavalo se dosta toga sa mojim tijelom i nije mi dozvoljavalo da budem na željenom nivou. Mada me je povrijedilo to što nisam mogao da igram na nekim turnirima. U ovoj fazi karijere, ja sam u drugačijoj poziciji, i prije nego da žalim što nisam mogao da igram, volim to što sam ovdje. Ovo je moja poslednja godina na Turu i želim da uživam u svakom trenutku. Zato je to više od običnog osjećaja. Osjećam da sam spreman za meč u utorak. Realan sam, to što sam ovdje me uzbuđuje, što sam na ovom turniru i terenu”, dodao je Rafa.

 

Nije mogao da izdvoji koji mu je turnir najdraži.

“Svaki turnir koji sam ovdje igrao je važan za mene. Bilo je mnogih sa lijepim sjećanjima. U životu je tako, sve ima početak i kraj, tako je i u sportu. Ne znam šta će se desiti, ali moj osjećaj je da mi je ovo poslednji turnir ovdje. Daću sve od sebe, želim sebi da sam šansu”, kaže Nadal.

Nije mogao da potvrdi gdje će još igrati do kraja sezone.

“Ne znam još ništa. Idemo dan po dan. Bilo je mnogo loših dana fizički i mentalno i to je ostavilo traga. U danima kada je sve dobro i dalje uživam u tome da igram tenis. Dobro sam se osjećao trenirajući sa prijateljima ovdje, ti dobri momenti kompenzuju one loše i zato imam nadu da ću nastaviti da igram. Znam da su moje teškoće velike, ali tako je kako je, to je dio života jednog sportiste”, zaključio je Nadal.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve