Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Radović i dalje u Saragosi: Trening van kuće nakon dva mjeseca

Život u Španiji polako se vraća u normalu, uskoro kreću treninzi, a završnica španske ACB lige trebala bi da počne polovinom juna

Naš krilni centar Nemanja Radović, po mnogima najbolji igrač trećeplasiranog tima španske lige Saragose, nakon dva mjeseca dobio je priliku da trenira van svog doma u gradu na sjeveru Španije.

Radović, Foto: Twitter

Španija je zemlja u Evropi sa najvećim brojem zaraženih na milion stanovnika. Skoro dva mjeseca trajalaje zabrana izlaska iz domova. I tek tokom vikenda za nama građani su dobili priliku da “osjete” svjež vazduh…

“Dobili smo, nakon dva mjeseca, priliku da malo izađemo i džogiramo. Neobično je, nakon tako dugog perioda, malo treninga na otvorenom… Neću da lažem, nije lako. Nakon dugog perioda individualnog rada u zatvorenom, to je i normalno, da je teže i disanje i trčanje. Ono što je bitno, je da sam tokom ovog vremena trenirao individualno u kućnim uslovima, da sam bio sa najbližima”, rekao je Radović.

Život u Španiji polako se vraća u normalu, uskoro kreću treninzi. Završnica španske ACB lige trebala bi da počne polovinom juna.

“Još samo ostaje da dobijemo dozvolu za trčanje, naravno uz dozvolu za timske treninge. Situacija se popravlja, iza nas je dramatičan period. Nadam se skorom povratku na teren, da svi u ekipi što prije vratimo kondiciju”, rekao je Bjelopoljac Radović.

U ovoj sezoni Nemanja je bilježio 10,4 poena, 4,9 skokova i asistenciju po utakmici, na 39 mečeva u svim takmičenjima.

U Španiji je do sada zabilježeno preko 245.000 slučajeva zaraze korona virusom, od čega je preko 25.000 imalo smrtni ishod.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve