Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnu Goru čeka težak meč protiv svjetskog prvaka

Jedan od najiskusnijih u našem timu Nemanja Radović, kazao je da je ekipa svjesna toga koliko je težak zadatak čeka u Ludvigsburgu, te da će učiniti sve da se prikaže u najboljem svijetlu.

Košarkaši Crne Gore su nakon jutarnjeg treninga otputovali za Njemačku, gdje ih u četvrtak uveče čeka duela sa svjetskim prvakom, na startu kvalifikacija za Eurobasket.

Jedan od najiskusnijih u našem timu Nemanja Radović, kazao je da je ekipa svjesna toga koliko je težak zadatak čeka u Ludvigsburgu, te da će učiniti sve da se prikaže u najboljem svijetlu.

“Odmah nakon obaveza u svojim klubovima, gdje smo svi imali utakmice Kupa, bez pauze stigli smo i priključili se reprezentaciji. Sigurno da nije lako, ali generalno je to nešto na šta smo navikli kada su u pitanju kvalifikacije, koje kreću najtežim gostovanjem. Dovoljno je reći da je Njemačka aktuelni svjetski prvak. Ne treba mnogo trošiti riječi o njihovim kvalitetima. Svjesni smo da nas čeka teška i komplikovana utakmica, ali nastojaćemo da ostavimo što bolji utisak”, kazao je Radović.

Tri dana kasnije u “Moraču” stiže Švedska. Igrač Mursije ističe da Skandinavci ne smiju da se potcijene.

“Sigurno da ćemo u Podgorici morati da uđemo jako, koncentrisano i tvrdo, jer nam u toj utakmici treba pobjeda. Iako tri selekcije prolaze dalje, neće biti lako, jer je ovo veoma zahtjevna grupa, tako da moramo biti oprezni. Svi igraju košarku, posebno danas je to nezhvalno prognozirati, jer se nikad ne zna sa kakvim će sastavima nastupiti reprezentacije, ali treba ići od utakmice do utakmice. Naš primarni cilj svakako mora biti pobjeda u Podgorici protiv Švedske”, jasan je Radović.

Košarkaši na sinoćnjem treningu, Foto: KSCGOn ima status legende u Mursiji, a na utakmici protiv Granade prije osam dana postao je najbolji strijelac u istoriji kluba. Ističe da mečeve u nacionalnom dresu dočekuje u dobroj formi.

“U dobroj sam formi, Mursija je u dobrom nizu utakmica, na to se nadovezala moja dobra forma i sa dosta optimizma očekujem i nastupe u reprezentaciji. Volim da igram za Crnu Goru, da odigram ove utakmice kako treba i da pomognem koliko god budem mogao”, zaključio je Radović.

Meč u Ludvigsburug u četvrtak počinje u 19.30.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve