Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Radmila Petrović poručila lavicama: Medalja za hrabrost

Opet ćemo igrati sa Francuskom, imamo šansu da se ispravimo i ne smijemo se osvrtati na rezultat iz prvog meča, ali naravno treba analizirati ono što je bilo loše

Proslavljena crnogorska rukometašica Radmila Petrović je za Pobjedu komentariše učinak “lavica” na Evropskom prvenstvu.

“Mnogo mi je žao zbog poraza. Znala sam da će djevojke da se bore do kraja, ali nedostajala nam je rotacija. Milena Raičević zbog povrede nije mogla da da veliki doprinos, a i takva nam je mnogo značila. Itana Grbić je bila raspoložena, Đina Jauković proradila, ali definitivno je pobijedila duža klupa”, rekla je Petrovićeva i nastavila:

“Stigao nas je umor, to je bilo vidljivo, odnosom i borbom možemo da budemo zadovoljni i bilo bi mi žao da se bez medalje vrate kući”.

“Ipak, kako god da bude – sve im je oprošteno, plasman u polufinale je ogroman uspjeh, kamoli osvajanje bronze”.

“Opet ćemo igrati sa Francuskom, imamo šansu da se ispravimo i ne smijemo se osvrtati na rezultat iz prvog meča, ali naravno treba analizirati ono što je bilo loše.

Taktički i psihički će biti zahtjevno jer je posljednji meč. Svi su umorni, a nadam se da je Norveška ,,spustila na zemlju“ Francuskinje i da ih je dosta iscrpila jer je njihov meč bio veoma težak.

I njihova i naša ekipa će biti umorne, s tim što Francuska ima dužu klupu, ali samo neka se naše igračice bore kao u polufinalu, uz više raspoloženih, i ne sumnjam da možemo da pobijedimo i tako velikog protivnika. Sve možemo da nadomjestimo borbom i željom. Naše djevojke svakako zaslužuju medalju za hrabrost i prevazilaženje svih nedostataka. Ovo što su uradile do sada je čudo, magija.

Što se tiče finala, mislim da će Norvežanke osvojiti zlato. Stvarno su mašinerija, tačno znaju kad treba da smanje tempo, kad da pojačaju. Teško da mogu da izgube bitnu utakmicu. Imaju dosta iskustva u finalima i vjerujem u njihovu pobjedu iako ih je Danska pobijedila u grupi i vrhunska je ekipa”, kaže Radmila Petrović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve