Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radičević pred četvrtfinale: Ovaj tim ima još puno rezervi, vjerujemo u pobjedu nad Ruskinjama

Lavice će prolaz za polufinale tražiti u meču sa Rusijom. Aktuelne olimpijske šampionke nijesu blistale u prethodnih pet utakmica. Ali, zna se da imaju kvalitet i iks faktor u tranziciji i najboljoj – Ani Vjahirevoj. Imaju i veće iskustvo od našeg tima, koji nastupa sa devet debitantkinja

Jovanka Radičević je rasla kroz London, stigla do velike sportske lekcije i srebrom se vratila kući. Ona zna kako se igraju velike utakmice, a jedna od takvih je sjutra u četvrtfinalu OI sa Rusijom.

– Nova priča. Sve je u samo jednoj utakmici. Sjećam se Londona, kada smo se provukle kroz grupu i u četvrtfinalu pobijedile Francusku, koja je u tom momentu igrala perfektno. Tako, sve što je bilo dobro u Tokiju treba zadržati, a loše zaboraviti. Pogledati, ali ne ostajati u tome. Vjerujem da Crna Gora ima još puno rezervi. Nijesmo na nivou na kakvom možemo da budemo, ali, eto, neka sjutra bude taj naš dan. Imamo pravo da vjerujemo – ističe Jovanka.

”Lavice” će prolaz za polufinale tražiti u meču sa Rusijom. Aktuelne olimpijske šampionke nijesu blistale u prethodnih pet utakmica. Ali, zna se da imaju kvalitet i iks faktor u tranziciji i najboljoj – Ani Vjahirevoj. Imaju i veće iskustvo od našeg tima, koji nastupa sa devet debitantkinja.

– Sa Majdom, Bojanom i Majom, stvarno pokušavamo da djevojkama približimo šta znači olimpijsko četvrtfinale, a opet ne želimo da im napravimo pritisak, jer na ovu utakmicu, bukvalno, treba da gledamo kao na svaku drugu. Ali, unutrašnji adrenalin mora da zna kakav je ulog. I, zaista, želimo da uživaju u utakmici i daju sve što mogu.

Jovanka smatra da Crna Gora kao tim može daleko.

– Kao tim smo jaki, uz postojeći individualni kvalitet. Treba da igramo jedna za drugu i to nas može dovesti do cilja.

,,Lavice” su ostvaile cilj, kaže kapitenka, ali:

– Ne želimo još da se zaustavimo. Svjesne smo da radimo ono što najviše volimo i da treba da se igramo na terenu. Treba biti opušten, ali i svjestan odgovornosti, jer to je najvažnije.

Tehničkih grešaka u prethodnih pet utakmica bilo je puno što se pretvorilo i veliki problem. Konkretno, greške su pogurale ,,lavice” u poraze od Norveške i Holandije.

– Bilo ih je puno, moramo da se u tom dijelu popravimo.

Reni termin sjutrašnje utakmice (9.30, odnosno po srednjeevropskom u 2.30) nije zasmetao našem timu. Mada je po malo čudna vremenska razlika između mečeva, jer nakon duela našeg i ruskog tima, naredni je zakazan za otprilike četiri sata, a preostala dva su u popodnevnom i noćnom terminu.

– Posljednja dva mjeseca uglavnom smo trenirale u jutarnjim terminima, ali da nas neko probudi u dva ili četiri za ovakve utakmice bez problema bi ustale. Jer, znamo koga predstavljamo, za koga se borimo i srećne smo što imamo priliku da igramo – zaključila je Radičević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve