Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Radanović: Nastavljamo sa kursom Jadrana

Radanović dobro zna kakve ga obaveze očekuju u njegovoj prvoj sezoni na klupi Jadrana

Jadran je tokom ere Vladimira Gojkovića postao najdominantniji klub u Crnoj Gori, jedan od boljih u regionu i uvijek opasan u Evropi.

Radanović, Foto: Cdm.me

Sve to dobro zna i mladi stručnjak Petar Radanović, ali kod njega ne postoji strah već samo želja da nastavi putem kojim je krenuo njegov poznati sugrađanin.

“Definitivno je velika čast biti trener Jadrana, posebno u ovoj situaciji kada je najbolji u zemlji”, počeo je razgovor za Dnevne novine Radanović. “Naravno, sigurno je i velika odgovornost, ali pokušaćemo da nastavimo sa ovim kursom razvoj mlađih igrača i pružanje šanse njima da napreduju. Jednostavno da iz naših resursa crpimo mlade igrače i da pretvaramo u dobre sportiste i ljude”.

Mladi stručnjak dobro zna kakve ga obaveze očekuju u njegovoj prvoj sezoni na klupi Jadrana.

“Nema sumnje da će ova godina biti dosta teška, osim Marina Čagalja, nismo previše ulagali u pojačanja oslanjamo se na naše snage. S druge strane, mnogi timovi su se pojačali kada je u pitanju region Jadran iz Splita, a tu su i uvijek jaki Jug i Mladost”, istakao je Radanović.

A kada su u pitanju domaća takmičenja? Budva se pojačala…

“Mislim da će ove sezone naša takmičenja biti pravi izazov i da nas čekaju prave utakmice. Kako se kaže biće to ‘utakmice na nož’. Budva je dovela par respektabilnih imena, a samim tim najavila da želi nešto više i kod nas i u regionu. Iskreno meni je drago što se to dešava, jedva čekam da se i Primorac stabilizuje i krene u ozbiljnu priču”, sportski razmišlja novi trener crnogorskog prvaka.

Radanović je nastavio u sličnom tonu…

“Crnogorskog vaterpola nema bez minimum ta tri kluba, dok Kataro ima svoju ulogu u radu sa mlađim. Bez svih njih naš vaterpolo će biti u problemu. Već osjećamo posljedice nedostakta kotorskog bazena, a tek ćemo, plašim se, da osjetimo. Nadam se da ćemo biti spremni da izađemo iz tog problema”.

Poseban izazov za Jadran i njegovog novog trebera biće Liga šampiona u koju se Novljani vraćaju nakon godinu pauze.

“Mi smo napravili trogodišnji projekat, zbog toga smo i prihvatili vajld kard Lige šampiona. Ove sezone ni igrači ni ja nemamo veliki pritisak kada je rezultat u pitanju, jer će ovo biti ‘pripremna’ godina u kojoj ćemo pokušati da igramo sa svim tim nikad jačim timovima, da naše igrače podignemo za još nekih 20-30 odsto”, objasnio je Radanović.

A nakon toga?

“A onda ćemo u sljedeće dvije sezone pokušati da napravimo ozbiljan rezultat”, zaključio je mladi stručnjak iz Herceg Novog.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve