Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Prvi put u istoriji: Frans fudbal neće dodijeliti Zlatnu loptu

“Frans fudbal” se na ovaj korak odlučio zbog pandemije koronavirusa koja je izazvala suspenziju sezone, pa svi igrači nisu imali iste šanse da se bore za prestižno priznanje

Prvi put u istoriji, ove godine neće biti uručena “Zlatna lopta”.

Mesi Zlatna lopta, Foto: FC Barcelona

“Frans fudbal” se na ovaj korak odlučio zbog pandemije koronavirusa koja je izazvala suspenziju sezone, pa svi igrači nisu imali iste šanse da se bore za prestižno priznanje.

“Ne možemo da damo nagradu i objasnimo da je osvojena u posebnim uslovima zbog zdravstvene krize. Neophodno je da zaštitimo integritet nagrade, koja ima veću vrijednost od fudbalske jer je to nagrada za sportski duh, solidarnost i odgovornost. U jednim uslovima igrao se fudbal u januaru i februaru, dok se u potpuno drugim igrao kasnije. Nije bilo navijača, bilo je dozvoljeno pet izmjena, dok će se završnica evropske sezone odigrati po novom modelu. Sve nas to navodi da u tim uslovima ne možemo da napravimo pošten izbor”, objasnili su odluku iz “Frans fudbala”.

Nagrada za najboljeg igrača svijeta dodjeljuje se od 1956. a prošle godine pripala je Lionelu Mesiju u muškoj, odnosno Megan Ripino u konkurenciji dama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve