Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Prvi od dva okršaja: Budućnost sjutra dočekuje Mornar

Drugi derbi u sezoni, a prvi u ABA ligi između ''plavih'' i Mornara igra se sjutra od 19 sati. U posljednjih nekoliko godina ''plavi'' i ''ponos Bara'' vode žestoke bitke. Sve je krenulo u prvenstvu Crne Gore, prelilo se u ABA ligu, a od ove sezone gledamo i žestoke duele i u Evrokupu, gdje su oba tima na pragu plasmana u Top 16 fazu

Budućnost je sinoć igrala sa Bulonjom, ali je u glavama svih bila nedjelja i okršaj protiv najvećeg rivala u Crnoj Gori.

Pulen i Kobs, Foto: Dnevne novine

Drugi derbi u sezoni, a prvi u ABA ligi između ”plavih” i Mornara igra se sjutra od 19 sati. U posljednjih nekoliko godina ”plavi” i ”ponos Bara” vode žestoke bitke. Sve je krenulo u prvenstvu Crne Gore, prelilo se u ABA ligu, a od ove sezone gledamo i žestoke duele i u Evrokupu, gdje su oba tima na pragu plasmana u Top 16 fazu.

– Crnogorska košarka je dostigla ozbiljan nivo, na korak je od toga da ima dva tima u Top 16 Evrokupa. U decembru smo došli u situaciju da igramo praktično za prvo mjesto u ABA ligi, što znači da Budućnost ima kontinuitet i da je Mornar narastao. Mornar je u prednosti zbog naše potrošnje, izuzetno je opasan, pokazuje to rezultatima. Mi ćemo sigurno biti za derbi koji je jako značajan u ovom momentu. Želimo da potvrdimo velike pobjede, posebno u Beogradu i da nastavimo niz. Biće ovo istinski spektakl, prava je šteta što neće biti publike, rekao je Petar Mijović, trener Budućnosti.

A, ovaj sjutrašnji će biti najbitniji u regionalnom takmičenju, jer se obje ekipe bore za sami vrh. Podgoričani su bez poraza u šest mečeva, dok su Barani doživjeli samo jedan poraz. I zbog toga, s nestrpljenjem svi čekaju početak u Morači.

– Biće to prvi duel crnogorskih timova praktično za vrh ABA lige. Oni su neporaženi, mi imamo taj jedan poraz. Uz Zvezdu i Cedevita Olimpiju mi smo u trci za vrh. Nikad crnogorski derbi nije u toj mjeri i ABA derbi, kao što je ovaj nedjeljni u Morači, rekao je Mihailo Pavićević.

Biće ovo osmi duel naše dvije najbolje ekipe u ABA ligi. Znatno uspješnija je Budućnost koja je upisala šest pobjeda i dva poraza. Na svom terenu je neprikosnovena sa četiri trijumfa u četiri utakmice. Takođe, “plavi” su slavili u četiri vezana duela protiv Mornara, ali je Baranima pripao prvi ovosezonski meč u Evrokupu u Baru…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve