Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Prvi korak ka tituli Budućnosti: Duel prvog i posljednjeg pod Goricom

Mnogo stvari ide u korist ,,plavih“, posebno tabela koja kaže da su Podgoričani ubjedljivo prvi, sa 11 bodova prednosti u odnosu na još uvijek aktuelnog branioca trona. Ipak, jasno je da se sprema povratak titule u glavni grad, s tim što četa Mladena Milinkovića i u posljednjem krugu prvenstva želi vizuelno da bude na nivou šampiona

Odlukom FSCG da se prekinuta sezona nastavi, Budućnost je dobila priliku da na terenu pokaže da je stvarno najbolji tim na domaćoj sceni.

Foto: FK Budućnost

Mnogo stvari ide u korist ,,plavih“, posebno tabela koja kaže da su Podgoričani ubjedljivo prvi, sa 11 bodova prednosti u odnosu na još uvijek aktuelnog branioca trona.

Ipak, jasno je da se sprema povratak titule u glavni grad, s tim što četa Mladena Milinkovića i u posljednjem krugu prvenstva želi vizuelno da bude na nivou šampiona.

Isto se odnosi i na meč sa Grbljem (večeras 20.00), ,,fenjerašem“ u Telekom 1. CFl.

“Dosta je specifična situacija, prvi put se susrijećimo sa ovakvim stvarima, sa pauzom od skoro tri mjeseca. Možda u početku na terenu neće sve biti onako kako želimo, ali vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu dizati formu i na kraju ostvariti cilj. To je dupla kruna”, kaže ofanzivac Igor Ivanović, koji nastavlja:

“Tokom pauze smo pokazali profesionalnost. Pratili smo program za indivudalni rad kod kuće i to nam je pomoglo da lakše prebrodimo povratak pravim fudbalskim treninzima. Teško je reći na kojem smo nivou fizičke spreme, ali naša obaveza je da uvijek idemo na pobjedu. Tako će biti i protiv Grblja”, dodao je jedan od najboljih fudbalera lige.

Mini pripreme su završene, radilo se koliko je bilo moguće i sada je na Grblju da u predstojećih 13 utakmica pokuša da izbjegne selidbu u niži rang.

,,Trikolori“ imaju zadatak da nadoknade četiri boda zaostatka za zonom baraža, ali će ,,minus“ biti teško smanjiti protiv glavnog kandidata za titulu.

Poslije duge pauze, kandidati za startnu postavu su vježbali na terenu kraj Jadranske magistrale, ali prekid u prvenstvu mora ostaviti traga. Treneru Marku Vidojeviću javili su se svi fudbaleri, osim Koreanca Lija koji je ostao u domovini.

“Za vrijeme pauze dao sam savjete igračima da sami koliko-toliko održavaju kondiciju, ali to naravno nije moguće kao kada smo svi na okupu. U periodu kada je bilo omogućeno zajedničko vježbanje radili smo ozbiljno. Svjesni smo pozcije u kojoj se nalazimo. Ali kao sportisti nećemo se predavati. Uostalom, još je 39 bodova u igri. Budućnost je favorit, to je lider na tabeli koji ima odličan tim i jurišaće na pobjedu. Za nas je svaki meč borba za spas i probaćemo makar da ostanemo neporaženi”, kazao je trener Marko Vidojević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve