Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Prosinečki predstavljen u Podgorici: Klupa Crne Gore veliki je izazov za mene

Vjeruje u kvalitet reprezentacije na čijem se čelu nalazi od danas

Robert Prosinečki predstavljen je danas i zvanično kao selektor našeg nacionalnog tima.

Hrvatski stručnjak sedmi je selektor crnogorske reprezentacije, a nije krio zadovoljstvo što se nalazi na čelu stručnog štaba “sokola”.

“Zadovoljan sam što sam ovdje, što mogu voditi Crnu Goru. Radiću najbolje što se može sa svima zajedno. Dolazi Liga nacija koja je vrlo važna. Sve ćemo drugo u hodu rješavati. Imam dobar odnos sa javnošću. Nemam nikakav problem što sam ovdje”, rekao je Prosinečki.

Vjeruje u kvalitet reprezentacije na čijem se čelu nalazi od danas.

“Veliki izazov za mene, Crna Gora ima reprezentaciju koja može da igra sa svakom reprezentacijom. Nadam se da ćemo napraviti najbolje što možemo. Treba nam i podrška od svih. Čeka nas izvlačenje u Ligi nacija, imamo prijateljske utakmice, kamp u Antaliji. Imamo dosta vremena da se pripremimo do Lige nacija i da se upoznam sa igračima”.

Prosinečki ističe da će pokušati da uspostavi sistem u kojem će naši fudbaleri imati više loptu u nogama.

“Mogu najavljivati jako mnogo toga. Sigurno se nećemo bojati nikoga. Uvijek sam bio pobjednik, igrao sam u velikim klubovima, nažalost nijesam mogao da radim, ali Crna Gora će probati da dominira, pokušaće da igra što više, naravno dosta toga zavisi od protivnika. Bićemo motivisani.”

Nada se da će atmosfera u timu biti prava, kako bi Crna Gora ispunila veliki san i plasirala se na prvo veliko takmičenje.

“Uvijek je malo nedostajalo da se Crna Gora nađe na velikom takmičenju. Vidjeli ste utakmicu sa Mađarskom, nedostajalo je sreće. Ključno mi je da stvorim dobru atmosferu. Nijesu biti samo selektor, igrači i predsjednik Saveza, već kompletna javnost. Mnogo toga treba da se poklopi, ali vjerujem da ova ekipa ima kvlaitet za to”, zaključio je Robert Prosinečki.

Na klupi “sokola” debitovaće 21. marta na prijateljskoj utakmici protiv Bjelorusije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve