Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

Promjene u Kotoru: Mlađan predsjednik, Toni sportski direktor Primorca

Status Primorca vrlo brzo će biti i zvanično riješen na Skupštini 24. novembra, kada će preći u ruke oštine

Mlađan Janović i Antonio Petrović najozbiljniji su kandidati za predsjednika i sportskog direktora Vaterpolo kluba Primorac.

Mlađan Janović

Informacija je nezvanična, ali moguće je da dva asa, koja su se u ovoj godini oprostila od aktivnog bavljenja vaterpolom, vrlo brzo preuzmu važne funkcije kluba, koji posljednjih godina preživljave teške finansijske momente.

Status Primorca vrlo brzo će biti i zvanično riješen na Skupštini 24. novembra, kada će preći u ruke oštine.

Informaciju je CdM-u potvrdio sportski direktor Primorca Dragan Samardžić.

“Na skupštini 24. novembra usvojiće se odluka o preuzimanju kluba, tako da će se budućnost Primorca vezati za budućnost opštine Kotor. Bili smo juče na sastanku kod gradonačelnika i sve je dogovoreno i potvrđeno. Predstoji administrativni dio oko papira i ugovora za Skupštinu. Zadovoljni smo, sa voljom i željom je sve urađeno. Očekuje nas sigurnost što se tiče finansiranja i svega ostalog. Velika stvar je napravljena, treba sad sve to pametno iskoristiti i i napraviti važne korake”, kazao je Samardžić.

Kotorski klub je od 2006. godine u rukama predsjednika Denisa Mandića. Pod njegovom komandom, uz sjajni odabir igrača i vođenje kluba, Primorac je 2008. godine osvojio Evroligu, u čuvenom finalu porazio je moćni Pro Reko. Kotorani su bili osvajači Super kupa, a godinu kasnije izborili su učešće na F4 kada su zaustavljeni od italijanskog giganta…

U razgovoru sa Samardžićem CdM-u je rečeno smo da će možda Mandić ili neko od predstavnika njegove firme Primorje, ostati u klubu.

“Objektivno u razgovorima su, ima razmišljanja da Mandić ili neko od predstavnika njegove firme, koja je pomagala Primorac, ostane u klubu. Nijesu došli do decidnog dogovora, ali ljudi iz grada pokazali su volju. U kojoj formi, zaista ne znam”, dodao je on.

Primorac je u ovoj sezoni u A1 Regionalnu ligu ušao sa najmlađim sastavom, za sada odlično guraju, a šest bodova na startu sezone ulivaju nadu u ostanak što je glavni cilj.

“Rezultati su dobri, ali ne smiju da nas zavaraju ili da nas uljuljkaju. Ipak su to djeca i moramo biti oprezni”, zaključio je Samardžić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve