Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Promjene u klubu sa mora: Opština Tivat preuzela Teodo

Govoreći u ime Uprave kluba, Ivan Peković je istakao da imaju dva cilja, jedan kratkoročni i jedan dugoročni. Kratkoročni cilj se odnosi na finansijsku stabilizaciju i konsolidaciju kluba, što je ispunjeno prelaskom u opštinsko vlasništvo. Težnja je da u takmičarskom smislu plasiraju u ABA 2 ligu

Promjene u vlasničkoj strukturi košarkaškog kluba Teodo na osnovu Odluke o regulisanju međusobnih odnosa između Opštine Tivat i Teoda i davanju saglasnosti na zaključivanje Ugovora o prenosu udjela na Opštinu Tivat, koja je usvojena na nedavno održanoj 36. sjednici Skupštine opštine Tivat, Opština je postala vlasnik Teoda.

Teodo, Foto: KK Teodo

“Teodo ima rezultate, kontinuitet učešća u značajnim takmičenjima poput ABA 2 lige, već afirmisane, ali i mlade perspektivne igrače, školu košarke koja okuplja stotinak polaznika… Sve ovo su razlozi da Opština Tivat, kao osnivač stane iza Teoda i bude vjetar u leđa svim budućim tivatskim košarkaškim uspjesima”, rekao je predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac na sastanku sa predstavnicima uprave kluba.

Takođe, sve je spremno za gradnju pravog sportskog kompleksa. Opština je kupila zemljište površine 3.800 metara kvadratnih gdje će biti izgrađen SC “Župa” sa zatvorenim bazenom i košarkaškim terenom koji će zadovoljavati sve profesionalne standarde.

“Idejni projekat je gotov”, rekao je Kusovac i naglasio da Opština u projekat izgradnje neće ući sve dok u potpunosti ne bude zatvorena finansijska konstrukcija, što je garancija pravovremene i potpune izgradnje objekta.

Govoreći u ime Uprave kluba, Ivan Peković je istakao da imaju dva cilja, jedan kratkoročni i jedan dugoročni. Kratkoročni cilj se odnosi na finansijsku stabilizaciju i konsolidaciju kluba, što je ispunjeno prelaskom u opštinsko vlasništvo. Težnja je da u takmičarskom smislu plasiraju u ABA 2 ligu.

“Dugoročni cilj je vezan za novu dvoranu, i sticanje uslova da Teodo igra u društvu Mornara, Zvezde, Partizana, Cibone…”, naglasio predsjednik Upravnog odbora kluba.

Odlukom je definisano da se sredstva za finansiranje Teoda obezbjeđuju iz budžeta Opštine Tivat. Košarkaškim klubom Teodo upravlja osnivač na način i pod uslovima utvrđenim pomenutom Odlukom, Statutom kluba i Ugovorom o promjeni vlasničke strukture, obrazložila je sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović.

Direktor kluba Božidar Petković izrazio je zadovoljstvo što je klub postao vlasništvo opštine.

“Uprave su prolazne, dok će Teodo ostati gradski klub”, rekao je Petković, podsjećajući na ranije uspjehe tivatskog tima, koji je pobjeđivao tri evropska prvaka Split, Partizan i Bosnu.

Ozvaničenju saradnje prisustvovali su kapiten Igor Radonjić, kao i igrači Vjekoslav Vučinović i Vasilije Samardžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve