Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Procurilo ime novog menadžera Mančester Junajteda

Prema navodima britanskih medija, na klupu Mančester Junajteda predstojećeg ljeta stiže novi menadžer

Prema navodima britanskih medija, na klupu Mančester Junajteda predstojećeg ljeta stiže novi menadžer. To je 52-godišnji Holanđanin Erik ten Hag, aktualni trener Ajaksa.

Njegov dolazak podržava i trenutni menadžer Ralf Rangnik, koji bi dolaskom ten Haga preuzeo savjetodavnu funkciju u klubu.

Ten Hag vodi momke Ajaksa od 2017. U petogodišnjem je razdoblju osvojio s dva prvenstva i dva Kupa Holandije. Ten Hag je dvaput proglašen i najboljim trenerom Holandije (Nagrada Rinus Michels), a FIFA ga je u konkurenciji najuspješnijih trenera 2019. uvrstila na četvrtu poziciju. Iste sezone Ajaks je igrao u polufinalu Lige prvaka (ispao je od Totenhema).

– Kao fudbalski trener najviše sam naučio u Bajernu”, kaže Ten Hag. Holanđanin je naime dvije godine radio u Bajernu.

Pitanje je međutim kako će vijest o novom menadžeru prihvatiti navijači Mančester Junajteda. Teh Hag bi trebalo da postane već osmi trener u ”Teatru snova” od 2013. kada se (poslije 27 godina) penzionisano Aleksa Ferguson.

Vijest o novom menadžeru objavljena je istoga dana kada su na Old Traffordu obznanili i kako odustaju od trke za 22-godišnjim norveškim napadačem Erlingom Halandom.

Kao alternativni cilj spominje se švedski napadač Aleksander Isak. On trenutno igra za španski Real Sociedad. Zanimljivo da Isak nije uspio u Borusiji iz Dortmunda (svega 13 nastupa i 1 gol), klubu u kojemu se proslavio spomenuti Haland.

Razumljivo je stoga ogorčenje Junajtedovih navijača, jer klub s Old Trafforda ”pojačanja” sve češće kupuje u second hand shopu…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve