Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Problemi za Vukotića uoči leta za Kazahstan: Pet sokolića pozitivno na koronavirus

,,Sokolići“ danas u večernjim satima lete na kvalifikacionu utakmicu sa Kazahstanom, a selektora Miodraga Vukotića uoči jutrošnjeg treninga sačekale su neprijatne vijesti. Rezultati obaveznog testiranja pokazali su da je pet fudbalera pozitivno na kovid-19 – dva prvotimca i tri sa šireg spiska

Koronavirus nikako da mimoiđe crnogorski fudbal – nakon nekoliko domaćih kluba, infekciju je pokupilo i pet igrača mlade reprezentacije.

Vukotić, Foto: Pobjeda.me

,,Sokolići“ danas u večernjim satima lete na kvalifikacionu utakmicu sa Kazahstanom, a selektora Miodraga Vukotića uoči jutrošnjeg treninga sačekale su neprijatne vijesti.

Rezultati obaveznog testiranja pokazali su da je pet fudbalera pozitivno na kovid-19 – dva prvotimca i tri sa šireg spiska.

Naknadno su pozvani Milan Vukotić iz Budućnosti, kao i Novica Eraković, član Sutjeske.

“Imali smo kadrovskih problema maltene od prve utakmice ovog ciklusa, ali da se ne vraćamo na to. Situacija je sada takva da pred meč sa Kazahstanom imamo dva igrača koja su pozitivna na kovid-19. Riječ je o dva centralna igrača koji su srce tima. Oni ne mogu sa nama da putuju, a samim tim opet ne možemo da računamo na planirani tim. Sa nama nijesu ni Skenderović, Stijepović, Grubač i Petar Vukčević, što znači da smo vidno oslabljeni. Što je tu je. Sve te probleme treba da prevaziđemo. Igrači koji su tu treba da daju maksimum. Uradićemo sve da se iz Kazahstana vratimo sa pobjedom”, rekao je Vukotić, kormilar mlade selekcije.

,,Crveni“ su se okupili nakon skoro godinu, u trenutku kada na tabeli imaju četiri boda iz šest utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Rezultati nijesu najbolji, ali motiva ne fali kada se igra za državni tim – poručio je fudbaler Benfike, Ilija Vukotić.

“Kada se pojavimo na okupljanje reprezentacije svaki od nas ima veliku želju. Ostaje žal što bodovno ne stojimo bolje. Na to je uticalo dosta faktora, prvo povrede, a potom i manjak sreće u nekim mečevima. Gotovo uvijek smo imali izostanaka, što za nas predstavlja veliki problem, budući da nemamo veliki fond igrača. I sada su tu problemi sa virusom. Imamo fudbalera koji su pozitivni. Ipak, koga nema, bez njega se mora. Napravićemo ekipu i spremiti se za Kazahstan”, poručio je ofanzivni vezista mlade reprezentacije.

Crna Gora je u prošlom duelu pokazala da je možda bolji tim od Kazahstana, tako se odvijala i utakmica, ali na kraju se gleda rezultat, a on je u 94. minutu prevagnuo u korist protivnika koji je preokretom slavio pod Goricom (2:1).

“To je utakmica koja je promijenila kvalifikacije. Dosta je uticala na nas. Znamo kako smo odigrali, koliko smo šansi stvorili, trebalo je da to riješimo u prvom poluvremenu. Oni su dva puta prešli centar i dva puta dali gol. Probaćemo sada da im se revanširamo na njihovom terenu”, poručio je dvadeset jednogodišnji Cetinjanin.

,,Sokolići“ ne mogu biti ni prvi, ni drugi u Grupi 6.

U preostala četiri duela mogu, međutim, da poprave položaj i saldo, da budu bolje plasirani od trenutnog – pretposljednjg mjesta.

“Cilj je da se popnemo na tabeli, da pokažemo da smo imali kvalitet o kojem se pričalo. Mi smo generacija koja je prvi put prošla u elitnu rundu kvalifikacija, što ′99, što 2000. godište, i ovoga puta smo krenuli sa željom da uspješno prođemo ovaj ciklus. Daćemo sve od sebe da pobijedimo u preostalim mečevima”, kazao je Vukotić.

Nekada veliki talenat crnogorskog fudbala prošao je pripreme sa prvim timom Benfike, ali nije u takmičarskoj formi.

“Od marta nijesam igrao takmičarske mečeve, od kada je počela pandemija korona virusa. Nakon toga sam dosta vremena proveo u karantintu, onda sam se vratio na teren, prošao pripreme sa Benfikom. Koliko sam spreman – vidjećemo. Sve je na selektoru, a ja ću uvijek dati maksimum”, ističe Vukotić.

Jesi li se približio prvoj ekipi Benfike?

“Igrao sam prijateljske mečeve. Bio sam sa njima tokom priprema, Vidjećemo kako će se situacija dalje odvijati”, zaključio je Vukotić.

Sa spiska putnika za Kazahstan otpali su Danilo Marković i Srđan Krstović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve