Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Prioritet Budućnosti, zadržati Šehovića i Ivanovića

Očekuje se da oporavljenom Ivanoviću u Budućnost Voliju bude ponuđena značajnija uloga na terenu nego u prošloj sezoni. Klub će svakako angažovati još jednog piejmejkera, nakon odlaska Nemanje Gordića, najvjerovatnije u Partizan

Rukovodstvo Budućnost Volija ima namjeru da zadrži kapitena Suada Šehovića i beka Nikolu Ivanovića i u narednoj sezoni u kojoj će ih predvoditi Slobodan Subotić.

Foto: KK Budućnost Voli

Šehoviću je u junu istekao aktuelni ugovor sa podgoričkim klubom, dok Ivanović ima još sezonu ugovora, koji je potpisao na ljeto prošle godine. Po saznanjima Pobjede, potencijalno već tokom naredne sedmice čelnici kluba razgovaraće sa obojicom igrača. Namjera Budućnosti Volija je jasna da zadržavanjem obojice sačuva kontinuitet, identitet tima. Obojica su planirani sa važnim ulogama u narednoj sezoni, u kojoj ,,plavi” ponovo ciljaju borbu za najviši plasman u ABA ligi, uz odbranu domaće titule i dobre nastupe u Evrokupu.

Iza kapitena Suada Šehovića je naporna sezona, u kojoj je odigrao čak 68 utakmica u svim takmičenjima (28 u ABA ligi, 21 u Evroligi). Suad je postizao 4,7 poena uz 2,6 skokova po meču u ABA, uz odličan šut za tri poena od 41 procenat. U domaćem šampionatu, na putu do titule, nastupio je u 16 utakmica i postizao 9,4 poena uz 4,1 skokova po meču. Šehović je u Budućnost Voliju još od ljeta 2013. godine, kada je u redove “plavih” stigao iz ukrajinskog Himika. U posljednjih šest sezona odigrao je čak 311 utakmica za Budućnost Voli i bio važna karika u osvajanju pet šampionskih titula i titule ABA lige 2018.godine.

Ivanović je od decembra u procesu oporavka od povrede koljena, a očekuje se da Podgoričanin bude spreman već za pripreme reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Kini, od četvrte sedmice jula.

Iza Nikole je teška sezona, u kojoj je odigrao svega 19 utakmica u klupskoj konkurenciji (po osam u ABA ligi i Evroligi). U elitnom evropskom takmičenju imao je skor od 7,1 poena i 3,6 asistencija po meču, bio prvi asistent tima u Evroligi do povrede u decembru.

Očekuje se da oporavljenom Ivanoviću u Budućnost Voliju bude ponuđena značajnija uloga na terenu nego u prošloj sezoni. Klub će svakako angažovati još jednog piejmejkera, nakon odlaska Nemanje Gordića, najvjerovatnije u Partizan.

Izvorpobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve