Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

PREMIJER PONOVO BRUKA DRŽAVU: Novak Đoković iskulirao Dritana Abazovića

Nepromišljena javna ponuda Abazovića najboljem teniseru svijeta da mu uruči crnogorski pasoš prošla je bez konkretnog, a kamoli pozitivnog odgovora Novaka Đoković, pa je premijer još jednom doveo Crnu Goru u ponižavajuću ulogu.

Dritan Abazović je još jednom pokazao da je brzoplet, nepromišljen i da uporno radi na štetu Crne Gore i interesa njenih građana.

Nepromišljena javna ponuda Abazovića najboljem teniseru svijeta da mu uruči crnogorski pasoš prošla je bez konkretnog, a kamoli pozitivnog odgovora Novaka Đoković, pa je premijer još jednom doveo Crnu Goru u ponižavajuću ulogu.

Đoković je mogao dobiti crnogorsko državljanstvo i 2006. godine kada je na stolu bila ponuda naše države nakon referenduma, ali se najtrofejniji teniser planete tada odlučio da igra pod zastavom Srbije.

U međuvremenu je Đoković osvojio 95 ATP titula, od kojih 23. Grend slem trofeja i na prvom mjestu ATP liste proveo rekordnih 389 nedjelja, da bi se Abazović “sjetio” kako bi bilo dobro da baš on uruči pasoš najboljem na svijetu, isti onaj koji nije želio 2006. godine.

Umjesto oduševljenja ponudom, Đoković je u svom odgovoru na to pitanje bio veoma rezervisan i neodređen.

“Pričaćemo, vidjećemo”, poručio je Đoković, a potom se nasmijao.

Đoković

Oduševljenje Đokovića Crnom Gorom ide toliko daleko da voli da dođe, provede malo vremena, dok mu se snishodljivi poltroni podvlače i da provjeri može li na nekoj od “destinacija” da započne neki biznis i oplodi novac zarađen tenisom.

Sad kada bi Abazović ili neki drugi premijer Crne Gore Đokoviću pored pasoša ponudio neki ekskluzivni plac za investicije, a pri tome ga oslobodio plaćanja komunalija i poreza, možda bi se o onom državljanstvu i moglo razmisliti.

I proteklih godina Crna Gora je štitila, ili nepromišljeno davala državljanstvo građanima i sportistima Srbije, poput onih izleta sa Draganom Džajićem i Zvezdanom Terzićem, a zauzvrat je dobijala nož u leđa.

Zvezdan Terzić i Dragan Džajić su prije nekoliko godina zabranili fudbalerima Crvene zvezde Ivaniću i Stojkoviću da igraju za reprezentaciju Crne Gore protiv Kosova, te Ljubiši Tumbakoviću da sjedi na klupi “sokolova”.

Tumbaković je samo nekoliko mjeseci kasnije postao selektor Srbije, što je potpisnik ovih redova tada predvidio, a Crna Gora iz tih događaja očigledno nije ništa naučila.

Stanko Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
06.09.2023-16:03 16:03

Pa nole ko i svaki građanin po đedu bi moro dobiti nas pasoš. I on i otac i njegovo dijete ali i supruga i to po prostoj proceduri.

Tara
06.09.2023-21:24 21:24
Reply to  Rovca

Djokica je mjesavina srbijanskog cetnika..hrvata i crnogorca..drugim rijecima Muc'kalica…On sam ne zna..ko..je!

COL
06.09.2023-18:20 18:20

Poštovani ,,Rovca”, Možete li svatiti da on neće pasoš crnogorski, bez ako ne želite na silu da mu ga uvalite…

Tara
06.09.2023-21:27 21:27
Reply to  COL

Crnogorci ne zele da dobije Pasos..Pitam se,sta je Djokovic uradio za CG..jel napravio ..ili izgradio skole vrtice..staracke domove itd..On nista CG nije donirao…

PAJO
07.09.2023-00:56 00:56
Reply to  Tara

JEDAN OD NAJVEĆIH MRZITELJA CRNE GORE.. JEDINO JE VEĆI NJEGOV OTAC KOJI DOBIJA PADAVICU NA POMEN IMENA CRNOGORSKOG. MOŽE DA BUDE PRVAK KOSMOSA TO JE NAJVEĆA LJUDSKA GNJIDA.PONOSAN SAM NA SEBE ŠTO NIKADA NIJESAM ODGLEDAO NIJEDAN NJEGOV MEČ, KAKO DA CIJENIM ČOVJEKA ČIJI JE JEDINI KVALITET ŠTO ZNA DOBRO DA PREBACA LOPTICU PREKO MREŽE!

Drzavljanstvo
06.09.2023-18:28 18:28

Sto ce mu pasport ? Da ga okaci ,vec dje . Sto ce mu drzavljanstvo , kad nije srbin albanac itd.

Tara
06.09.2023-21:22 21:22

Djokan..je veliki cetnik..srbijanac..nacista..iako njegovi preci dolaze iz Jasenovog polja -Niksic..On dolazi za CG..kako bi cetnicima i popu Micovicu podizao usi..

JANICA
07.09.2023-00:31 00:31

ŠTA RADI OVAJ SA FOTOGRAFIJE ? ĐE STE GA OVO UVATILI? KOLIKO ON IMA GODINA ,ZAR NIJE PRESTAO DA SE ZADOVOLJAVA NA OVAJ NAČIN?

Rom
07.09.2023-08:51 08:51

“Djokovici,kada udjes u posao sa njima-ciganija jedna teska…”rece Mile Dodik,a snimi RTS.
Inace,njegov direktni predak,kada je ulazio u Ameriku,na pasosu je pisalo Crnogorac…nije jedini koji je “preletio” i izabrao goru varijantu,umjesto(kako vole da kazu veljenacinalisti)da bude Crnogorac, a time CVIJET Srpstva, izabrao je da bude ono sto je “obogacena podloga” iz koje rastu najljepsi cvjetovi..,