Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Premijer liga: Džaka i Obamajang dokusurili đavole

U posljednjem meču 30. kola Premijer lige na stadionu Emirata, Arsenal je pobijedio Mančester Junajted 2:0.

Foto: Rezultati.com

“Topdžije” su golovima Granita Džake i Obamajanga preuzeli četvrtu poziciju od “đavola” koja vodi u grupnu fazu Lige Šampiona naredne sezone.

Trener Mančestera Ole Gunar Solskjer može biti prilično nezadovoljan, budući da je njegov tim propustio nekolike izgledne prilike.

U devetom minutu meča Junajted je prvi priprijetio. Romel Lukaku je primirio loptu iz centaršuta prvim dodirom i pucao sa 11 metara, ali je lopta zatresla prečku.

Tri minuta kasnije stiže kazna Arsenala. Granit Džaka je primio dobar pas, izborio se za poziciju i pucao s distance. Golman ga je podcijenio i lopta je ušla nisko po sredini gola.

U 19. minutu su “đavoli” opet priprijetili. Fred je dobio loptu na rubu šesnaesterca i odmah pucao na gol, ali je lopta nesretno pogodila desnu stativu.

I u 36. minutu Junajted stvara opasnu priliku. Romel Lukaku je uputio obećavajući udarac nakon prekrasnog solo prodora, ali Bernd Leno je sjajnom odbranom zaustavio njegov pokušaj.

Lukaku je i u 55. minutu priprijetio “topdžijama”. On je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati snažno po sredini gola, ali je Leno to lako intervenisao.

U 68. minutu Fred je povukao protivnika u svom kaznenom prostoru i Arsenal je dobio penal koji je materijalizovao Pjer Emerih Obamajang.

Tri minuta kasnije “topdžije” stvaraju još jednu priliku. Precizan pas je primio Aleksandre Lakazete i odmah pucao na gol, ali je lopta prošla nekolko centimetara pored lijeve stative.

U nadoknadi vremena Junajted upućuje posljednji pokušaj. Markus Rašford je nakon centaršuta pucao glavom, sa otprilike 11 metara, ali je to lako zaustavio Bernd Leno i meč je završen s konačnih 2:0.

U preostala dva duela koja su danas odigrana Liverpul je savladao Barnli 4:2, a Čelsi je remizirao sa Vulverhemptonom 1:1.

Lider na tabeli je Mančester Siti s osvojenih 74 bodova, jedan više od drugoplasiranog Liverpula.

Trećeplasirani je Totenhem s 61. bodom, a Arsenal je na četvrtoj poziciji s 60 bodova, dva više od petoplasiranog Mančester Junajteda.

Foto: Rezultati.com

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve