Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Predstavljen Hadžibegić: Čast mi je da budem selektor Crne Gore

Rođeni Sarajlija danas je promovisan na mjestu selektora “hrabrih sokola” kao nasljednik Ljubiše Tumbakovića sa potpisom ugovora do kraja 2020. godine

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić rekao je da nije došao da pravi revoluciju, već da nadogradi ono što ekipa već ima.

Foto: Rtnk.me

Rođeni Sarajlija danas je promovisan na mjestu selektora “hrabrih sokola” kao nasljednik Ljubiše Tumbakovića sa potpisom ugovora do kraja 2020. godine.

“Kada se postavilo ovo pitanje, rekao sam da mi je čast da budem selektor Crne Gore. Ovo gledam kao sportsku i moralnu obavezu. Od prve utakmice moramo tražiti maksimum, kako bi se nakon toga mogli pogledati u oči. Imamo solidnu selekciju, koja sticajem okolnosti nije napravila očekivane rezultate. Volio bih da reprezentacija bude prioritet našim igračima, iako sam svjestan da klubovi na njih vrše pritisak. Neprihvatljivo je da ova selekcija bude peta u grupi sa samo dva boda. Imamo dobre uslove i podrđku i na nama je da popravimo poziciiju. Nisam došao da pravim revoluciju, već da nadogradim ono što ekipa već ima. Moramo napraviti igru, a da ne zavisimo od drugih”, rekao je Hadžibegić na konferenciji za novinare u Kući fudbala na Starom aerodromu.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević smatra da je Hadžibegić u ovom trenutku pravo rješenje za naš nacionalni tim.

“Imao sam dosta razgovora, oko Faruka nisam imao potrebu da se raspitujem. Znam ga još iz igračkih dana, bil smo zajendo u reprezentaciji Jugoslavije. Bio sam mu na diplomskom, kada je polagao u beogradu. Smatram da je Hadžibegić najbolje rješenje za našu selekciju u ovom trenutku. Imaće priliku da se upozna sa ekipom, odigraće šest utakmica do kraja ove godine. Iduće – još tri, četiri do početka Lige nacija. U tekućim kvalifikacijama smo zakinuti odmah na startu i da imamo četiri boda bili bi konkurentni u borbi za drugo mjesto. Sada to nismo, ali ću tražiti od selektora da odigramo što bolje i osvojimo što više bodova, kao i da napredujemo na Fifinoj rang listi”, rekao je Savićević.

Hadžibegić takođe kazao da bi volio da našim reprezentativcima idoli budu crnogorski fudbaleri poput Dejana Savićevića. Predsjednik Saveza nije jedini na kojem bi sadašnja generacija “sokolova” trebalo da se ugleda.

“Sigurno da igrači punog srca igraju za reprezentaciju, makar je to moj utisak. Volio bih da profesionalizam iz klubova, koji plaćaju igrače zadrže i kada dođu da igraju za nacionalni tim. Naravno, ne sumnjam ni u jednog da želi da igra najbolje za selekciju. Naši reprezentativci igraju po klubovima, ali crnogorski fudbal je dao takva ekipa koji bi njima trebali da budu idoli, poput Savićevića, a nije jedini. Volio bih da ih to inspiriše, a ne Ronaldo i Mesi, pa kad pročitamo da imaju četiri telefona, da i mi kupimo četiri telefona”, istakao je Hadžibegić.

Faruk Hadžibegić je peti selektor “sokolova” nakon Zorana Filipovića, Zlatka Kranjčara, Branka Brnovića i Ljubiše Tumbakovića.

U trenerskoj karijeri vodio je nacionalni tim Bosne i Hercegovine, španski Betis, kao i brojne timove iz Francuske i Turske.

Prva akcija bosanskog trenera očekuje u septembru kada će naša najbolja selekcija odigrati dvije utakmice u Podgorici – prijateljski duel sa Mađarskom i meč kvalifikacija za plasman na UEFA EURO 2020 protiv reprezentacije Češke.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve