Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Predsjednica Budućnosti u sastavu: Plavo-bijeli dres sa brojem 2 ponovo u akciji

Posljednju utakmicu odigrala je u avgustu 2016. godine na Olimpijskim igrama u Brazilu, od tada se dva puta ostvarila kao majka, a od prije mjesec, zbog problema sa korona virusom u klubu, počela je da trenira. Trener Dragan Adžić je zamolio da pomogne u radu zbog toga što nije mogao da računa na 11 prvotimki koje su bile pozitivne na korona virus

Radmila Petrović je dokaz kako se voli klub – predsjednica Budućnosti u neđelju će biti u sastavu za meč premijernog kola nove Lige šampiona u Koprivnici protiv Podravke.

Petrović, Foto: Pobjeda.me

Posljednju utakmicu odigrala je u avgustu 2016. godine na Olimpijskim igrama u Brazilu, od tada se dva puta ostvarila kao majka, a od prije mjesec, zbog problema sa korona virusom u klubu, počela je da trenira. Trener Dragan Adžić je zamolio da pomogne u radu zbog toga što nije mogao da računa na 11 prvotimki koje su bile pozitivne na korona virus (izuzetak je Maslova koja je stigla iz Rusije i ima problema sa ramenom).

Upravo zbog problema kadra, a Budućnost neće računati na Milenu Raičević, Jovanku Radičević, Tatjanu Brnović, Emu Ramusović, Katarinu Džaferović, Andrijanu Popović, Jovanu Ilić, Milenu Vujisić, Itanu Grbić, Nađa Kadović i Valeriju Maslovu, predsjednica ,,plavih“ je ubrzala odluku da se vrati i pomogne. Na prvu: šokantna informacija.

“I za mene. Ni u snu nijesam mogla da zamislim da ću na teren i da ću da igram. Ali sticajem okolnosti i zbog malog broja igračica na treninzima, a bilo ih je pet, trener Dragan Adžić me zamolio da dođem, pomalo treniram i popunim broj. Tada, prije mjesec, nije bilo u planu da igram. Očekivali smo da će se igračice, koje su bile pozitivne, brže vratiti, ali nijesmo željeli da rizikujemo njihovo zdravlje. Odlučili smo se da im damo vremena, da utvrdimo da je sve u redu i postepeno ulaze u formu. E, sad, kako je vrijeme odmicalo bila sam izdržljivija i izdržljivija i praktično sam došla u takvu situaciju da sam cijeli trening mogla da odradim. A treninzi su bili visokog intenziteta. Onda smo došli na ideju da pomognem timu. Na poziciji desnog krila je mlada Anastasija Marsenić, koja je imala problem sa skočnim zgolobom”, ispričala je Petrović.

U svijetu su usamljeni primjeri (ako ih ima uopšte) da predsjednik kluba sa tribina uskoči u teren.

“Tu sam jer sam osjetila potrebu da pomognem. Daleko sam od forme, fizičkog stanja dok sam igrala, ali možda bih mogla u kraćim intervalima da pomognem. Sve što budem uradila biće za moj tim. Za Budućnost sam tu što god da treba, pa i da izađem na teren. Nadam se da ću uspjeti, na svježinu i iskustvo, ako bude trebalo, da odigram. Iskreno se nadam da će Anastasija parirati ovakvom rivalu, iako će to za nju biti nešto novo. Možda će osjećati veću sigurnost jer će imati mene pored sebe, ako mogu da kažem oslonac”.

Radmila je do sada odradila 20 treninga. Borac je i poručuje da njena ekipa neće spuštenog garda u neđelju protiv Podravke

“Podravka na papiru nije jača od Budućnosti, ali je u formi. Djevojke su trenirale skoro cijelo ljeto, bez problema odradile pripreme sa nekoliko kontrolnih mečeva. Zbog toga su u prednosti. Dok smo mi bili primorani da priključimo mlade juniorke koje su, takođe, bile na pauzi”.

Izuzetnu zahvalnost duguje igračicama koje su pojačale Budućnost i Majdi Mehmedović.

“Fascinirana sam.Nijesu uzalud veliki igrači. Za njih je svaki trening bio kao najbitnija utakmica. Sa druge strane i juniorke su dale veliki doprinos i baš sam zadovoljna kako su se odnosile prema treninzima. U svakom slučaju, nećemo se u neđelju predavati, a da nas čeka težak rival i nezgodan meč u to ne sumnjam”.

Bez rizika nema uspjeha

“Ne mogu da znam koliko ću pružiti, ali znam da su moje namjere najiskrenije. Nijesam se vratila iz lične nužde, nego sam osjetila potrebu da treba da pomognem timu. A bez rizika nema uspjeha”, poručila je Petrović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve