Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Predlog Maticina: Rusi traže da im se ukine suspenzija zbog koronavirusa

Maticin ističe da bi zbog epidemije stranke u pravnim postupcima protiv Rusije trebalo da izbjegavaju presudu jer bi to narušilo olimpijski pokret

Ruski ministar sporta Oleg Maticin smatra da bi suspenzija sportista iz ove zemlje zbog dopinga trebalo da bude ukinuta zbog pandemije koronavirusa.

Maticin, Foto: Themoscowtimes.com

Svjetska antidoping agencija je krajem prošle godine odlučila da suspenduije ruske sportiste zbog kršenja anti-doping koda, odnosno zbog skrivanja pravih i podmetanja lažnih testova.

Arbitražni sud je trebalo da odluči o validnosti odluke, ali su ročišta odložena zbog novonastale situacije u svijetu.

Maticin ističe da bi zbog epidemije stranke u pravnim postupcima protiv Rusije trebalo da izbjegavaju presudu jer bi to narušilo olimpijski pokret.

“Čelnici Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske antidoping agencije i sudije koje su bile određene da donesu odluku treba da shvate da sada, od početka ove krize, živimo u potpuno drugačijim uslovima. Zbog toga treba da okrenu stranicu i shvate da je neophodno da sada svi budemo zajedno. Treba da se poštuju prava država koji su veoma bitan činilac na međunarodnom planu. Rusija je uvijek bila i biće važan partner za sve”, rekao je Maticin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve